Finanţe personale

SMS-ul pe care-l vor primi toţi românii plătitori de taxe

SMS-ul pe care-l vor primi toţi românii plătitori de taxe

Autor: Loredana VOICULESCU

12.02.2014, 15:00 3115

Schimbări importante la Fisc. „Pe viitor, persoanele fizice vor putea fi notificate prin SMS, în locul variantei trimiterii unii aviz prin poştă”, au explicat pentru gândul surse din ANAF. Este vorba despre contribuabilii care şi-au precizat numărul de telefon în formularele depuse la ANAF.

Fiscul intenţionează să trimită românilor SMS-uri cu notificări şi va oferi aplicaţii pentru smartphone-uri, astfel încât contribuabilii să aibă acces cât mai uşor la informaţii legate de plata taxelor la stat.

Notificările se pot referi la emiterea deciziei de impunere, obligaţia unei plăţi - care poate fi insoţită şi de somaţie cu titlu executoriu - sau la nedepunerea unei declaraţii fiscale.

Acestea sunt doar câteva dintre planurile prin care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) îşi propune, până în 2017, creşterea până la 92% a proporţiei contribuabililor care îşi declară singuri toate veniturile obţinute şi prin care gradul de conformare voluntară la plată va ajunge la 85%, potrivit unor informaţii primite de gândul de la ANAF.

Citiţi mai mult pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO