Fondul Proprietatea

Fondurile de investiţii şi-au consolidat poziţiile la FP în prima lună de tranzacţionare

Autor: Roxana Pricop

15.03.2011, 10:53 35

Investitorii instituţionali români şi străini,printre care se numără fonduri de investiţii şi Societăţide Investiţii Financiare (SIF-uri), au ajuns să controleze23,6% din capitalul Fondului Proprietatea lafinele lunii februarie, arată o raportare a acţionariatului emisăde Fond pe Bursă.

Deţinerea totală a acestora a urcat faţă de finele lunii ianuariecând investitorii instituţionali deţineau 20,5%din Fond.

Cel mai mare acţionar al Fondului rămâne statulromân, care prin intermediul Ministerului Finanţelor Publice,deţine 36,79%, participaţie neschimbată faţă de finele luniiianaurie.

Persoane fizice române, printre care se numără foşti proprietarişi investitori privaţi, deţin 30,7% din Fond. Moştenitorii familieiMalaxa şi Ausnit, rezidenţi în SUA, au o participaţie de circa8,8%.

Fondul Proprietatea s-a listat la Bursade Valori Bucureşti pe 25 ianaurie. Azi, acţiunileFondului au deschis şedinţa de tranzacţionare în uşoarăscădere până la un preţ de 0,5970 lei/titlu. Valoarea Fondului peBursă este de 8,273 miliarde de lei, mai mică cu 48% faţă devaloarea celor 80 de companii din portofoliu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO