Fonduri UE

Fondurile europene, soluţia gasită de antreprenori pentru a continua investiţiile

Autor: Dana Ciriperu

27.12.2011, 13:41 674

Firma de construcţii CON-A din Sibiu, controlată de omul de afaceri Mircea Bulboacă, va construi anul viitor o nouă fabrică de confecţii metalice în urma unei investiţii estimate la 5 - 6 milioane de euro.

"Investiţia se va ridica la aproximativ 5 - 6 milioane de euro, iar proiectul presupune şi atragerea de fonduri europene. Cererea de finanţare este deja depusă, aşteptăm răspunsul din partea autorităţilor", a spus Mircea Bulboacă, acţionarul companiei sibiene, una dintre cele mai mari 100 de firme deţinute de oameni de afaceri români.

În condiţiile în care companiile controlate de antreprenori au avut în ultimii ani dificultăţi în obţinerea unor finanţări de la bănci, fondurile europene sunt o soluţie la care se gândesc tot mai mulţi oameni de afaceri români.

CON-A, care are în portofoliu proiecte precum magazinele Carrefour din Sibiu, Brăila, Deva, Bacău, centrele Real din Sibiu şi Bacău, dar si parcurile comerciale ale Belrom din Sibiu, Târgu Mureş, Bacău, Brăila şi Deva, estimează că va încheia anul cu afaceri în creştere cu 16%, la 235 mil. lei (56 mil. euro). Una dintre cele mai importante lucrări finalizate în acest an de compania sibiană este stadionul Cluj Arena, investiţie de circa 36 mil. euro realizată de CON-A în colaborare cu ACI Cluj, Transilvania Construcţii, DAS Engineering Grup, Dico şi Ţigănaş, Grup 4 Instalaţii, Bogart Construct, dar şi cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. CON-A are în prezent peste 550 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO