IMM

Un grup din Orientul Mijlociu cumpără pachete minoritare în firme mici româneşti. Micii antreprenori: Aveam nevoie de finanţare pentru a merge mai departe

Un grup din Orientul Mijlociu cumpără pachete...

Autor: Cristina Roşca

03.08.2023, 17:30 3556

♦ Cel mai recent, investitorul a cumpărat 20% din producătorul de alimente vegane NoMoMoo ♦ Pe lista tranzacţiilor se numără şi Modulary Factory din Neamţ (case modulare din lemn), Dulce Plai (alimente sănătoase sub brandul Batonash), Black Goat Media (comerţ online de produse sănătoase), Jooyridez Adventures (biciclete electrice) sau TDP Partners (consultanţă pentru fonduri europene) ♦ Trei dintre aceste companii şi-au prezentat povestea de-a lungul anilor în emisiunea ZF Afaceri de la Zero.

Un grup cu acţionari din Orien­tul Mijlociu a cumpărat pachete minori­tare în firme mici româneşti active atât în industria alimentară, cât şi în comerţ sau producţia de case mo­du­lare. E vor­ba de firme mici, cu afaceri de regulă de zeci sau chiar sute de mii de lei.

Firma care preia pachetele mi­no­ri­tare se numeşte Amaryllis Holding.

„Amaryllis îşi doreşte să fie un hub de dezvoltare pentru IMM-uri din industria alimentară şi din agricultura românească. Vrem să impulsionăm companiile să cumpere terenuri, să construiască unităţi de procesare şi să exporte. Vrem ca din mici, aceste fir­me să ajungă de talie medie“, potrivit unei descrieri de pe profilul de LinkedIn al lui Raed Sarhan, unul dintre acţionarii Anaryllis Holding.

Controlată de Raed Sarhan şi de Saleh Bakeri Abdulqader Hani Mo­hamed, firma Amaryllis a investit în mai multe firme româ­neşti de-a lungul anilor. Este vorba, printre altele, des­pre Modulary Factory din Neamţ (pro­ducţie de case modulare), Dulce Plai (alimente sănătoase sub brandul Batonash), Black Goat Media (co­merţ online de produse sănătoase), Jooyridez Adventures (biciclete elec­trice) sau TDP Partners (consultanţă pentru fonduri europene), conform platformei termene.ro şi profilului de Linkedin al lui Raed Sarhan. De fie­care dată, Amaryllis Holding a preluat pachete minoritare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO