Info

Aproape 60 de IMM-uri din IT & Cyber Security, din Iaşi, prezente la Târgul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, ediţia 2023

Advertorial

Autor: Publicitate

06.11.2023, 10:59 109

Primul Târg al Ȋntreprinderilor Mici şi Mijlocii, de anul acesta, organizat de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului s-a desfăşurat la Iaşi şi a avut drept teme industria IT şi cybersecurity. 58 de IMM-uri şi-au prezentat produsele şi serviciile, la Palas Mall-Atrium, ȋn perioada 1-5 noiembrie. Ȋn weekend au avut loc workshopuri şi ateliere creative destinate atât firmelor, cât şi publicului larg.

,,Am ales Iaşiul şi am ales digital pentru că Iaşiul reprezintă un nou centru de forţă ȋn zona digitală a competenţelor IT, din România. De când Amazon a ales să-şi deschidă un sediu aici, a devenit deja un punct unde din ce ȋn ce mai multe firme cu renume din domeniul IT se orientează. Suntem pe harta marilor centre de cercetare dezvoltare. Când am fost ȋn SUA sau Germania şi am discutat despre IT şi investiţii, Iaşiul a fost una dintre principalele zone despre care am primit ȋntrebări. Acest târg trebuia să fie aici pentru ca firmele mici şi mijlocii din România, care dezvoltă proiecte, programe, produse sau servicii ȋn domeniul IT să fie mai cunoscute, integrate ȋn ecosistemul celor mari. Potenţialul şi creativitatea antreprenorilor din municipiu şi judeţ sunt deja recunoscute”, a declarat Radu Ştefan Oprea, Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

Companiile expozante au avut asigurată participarea gratuită la târg, dar şi o sumă forfetară ȋn valoare de 2.500 lei/beneficiar. Banii au fost folosiţi pentru cheltuieli destinate deplasării şi cazării participanţilor prezenţi la TIMM ediţia 2023 pe întreaga perioadă de desfăşurare a evenimentului.

Dacă ȋn perioada 1-3 septembrie, companiile şi-au expus produsele şi serviciile, la standuri, ȋn ultimele două zile ale evenimentului, au avut loc workshopuri cu teme precum marketing digital, managementul riscului sau antreprenoriat ȋn IT&C, dar şi ateliere de design digital şi imprimare 3D, iniţiere ȋn ECDL pentru copii, predare şi învăţare ȋn mediul digital, jocuri creative.

,,IT-ul este cea mai dinamică industrie pe care o are România, azi. Ȋn ultimii cinci ani, economia digitală s-a dublat, ca şi volum, iar zona de IT şi cercetare-dezvoltare a crescut de 2,5 ori. Din punct de vedere al exporturilor, vorbim de peste 6,6, miliarde euro care intră direct ȋn România, datorită acestor oameni minunaţi, care fac muncă de pionierat ȋn noile tehnologii. Am rămas mai mult decât plăcut impresionat de ceea ce am văzut azi, la acest eveniment. Iaşiul se profilează tot mai tare drept lider regional la nivelul ţării şi lider internaţional ȋn materie de soluţii de IT şi de inovaţie reprezintă un potenţial uriaş. Mă refer la resursa umană de foarte bună calitate, la universităţile de aici, la institutele de cercetare şi, mai ales, la mediul economic foarte bine dezvoltat”, a completat Bogdan Ivan, Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) reprezintă peste 99% din totalul firmelor care îşi desfăşoară activitatea în România şi contribuie cu 55% la PIB-ul ţării. Târgul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Iaşi este organizat, anual, cu obiectivul de a promova antreprenoriatul şi de a stimula dezvoltarea afacerilor din diferite industrii.

******************************************************************************

Programul pentru organizarea Târgului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii este un program multianual de încurajare şi de stimulare a înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii. Acesta este implementat de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT), prin intermediul Agenţiilor pentru Întreprinderi Mici şi Mijocii (AIMM).

Agenţia pentru întreprinderi mici şi mijlocii Iaşi este organizată şi funcţionează ca organ de specialitate al administraţiei publice, cu personalitate juridică, aflat în subordinea Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO