Info

De ziua Bucureştiului, comunitatea Sectorului 4 a dăruit Capitalei un nou parc. Primarul Daniel Băluţă a anunţat şi construirea unui aeroport în sudul oraşului

COMUNICAT DE PRESĂ

De ziua Bucureştiului, comunitatea Sectorului 4 a...

Autor: Publicitate

05.10.2023, 14:11 121

Un cadou inedit pentru Capitală! De Ziua Bucureştiului, cu ocazia împlinirii a 564 de ani de la prima atestare documentară a oraşului, comunitatea Sectorului 4 i-a dăruit Capitalei un parc nou. Parcul Tudor Arghezi, cel mai nou parc din Bucureşti, şi-a deschis larg porţile pentru toţi cei care vor dori să se destindă şi să socializeze, într-o oază de verdeaţă şi de linişte. Imediat după inaugurare, spaţiul a devenit neîncăpător pentru sutele de oameni care aşteptau deja la intrare.

Situat pe bulevardul Metalurgiei din Sectorul 4, într-o zonă aflată în plină dezvoltare urbanistică, în care foarte multe familii tinere au ales în ultimii ani să îşi întemeieze un cămin, parcul Tudor Arghezi se întinde, în momentul de faţă, pe 4 hectare. Proiectat iniţial pentru o suprafaţă mai mică, parcul a fost extins treptat prin expropriere, pentru a creşte suprafaţa verde a acestei zone care, până la apariţia lui, nu oferea nicio facilitate de petrecere a timpului în aer liber.

Această necesitate a fost punctată şi de primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, la momentul deschiderii porţilor noului parc.

„Nu este o întâmplare că de ziua Bucureştiului, reuşim să îmbogăţim rezerva verde a oraşului cu încă un parc, Parcul Tudor Arghezi. Asigur oamenii că aceasta nu este dimensiunea finală a parcului, de 4 hectare. Continuăm procedurile de expropriere, astfel încât să reuşim cel puţin dublarea suprafeţei actuale. Imediat ce reuşim acest lucru, spaţiul pe care îl vom obţine îl vom dedica sportului, pentru că acesta este şi specificul acestui nou parc, în care avem pistă de alergare, pistă de biciclete, de trotinete şi aparate de fitness”, a declarat edilul Daniel Băluţă. Acesta a continuat şi, tot ca o surpriză de Ziua Bucureştiului, a anunţat faptul că, împreună cu Consiliul Judeţean Giurgiu, Sectorul 4 pregăteşte construirea unui aeroport internaţional în zona de sud a Capitalei. „Tot de Ziua Bucureştiului, trebuie să fac un alt anunţ important.Nu este o glumă, ci un lucru cât se poate de serios. Împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, am demarat procedurile premergătoare construirii unui aeroport în zona de sud a Capitalei. Va fi un aeroport internaţional, atât pentru transport de persoane, cât şi cu o importantă componentă cargo, întrucât în acest moment, Aeroportul Otopeni este depăşit din acest punct de vedere. Toate acestea le facem pentru că ne dorim ca Bucureştiul să devină cu adevărat un oraş occidental. Aerisit, verde, şi mai ales, conectat aşa cum trebuie cu restul Europei”.

Amenajat conform necesităţilor oamenilor care locuiesc în zona Metalurgiei, parcul Tudor Arghezi are, în acest moment, o generoasă zonă verde pentru cei care vor să se plimbe în natură, dar şi zone dedicate activităţilor sporturilor în aer liber: pistă de atletism cu o lungime de 1670 metri, o pistă pentru biciclete şi o zonă de fitness. Mai mult, în imediata apropiere, au fost amenajate nu mai puţin de 14 terenuri de sport, unde iubitorii de mişcare pot practica diferite sporturi cu mingea.

Totodată, în interiorul parcului au fost amenajate o plajă ecologică, un spaţiu special pentru animalele de companie, precum şi o parcare supraetajată de 150 de locuri.

Atracţia principală a parcului, însă, o reprezintă fântâna arteziană muzicală, ce le va oferi vizitatorilor, în fiecare seară, un inedit spectacol de lumină şi culoare.

La deschiderea parcului Tudor Arghezi a participat şi Prefectul Capitalei, Rareş Hopincă. Acesta a apreciat eforturile depuse de Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti şi a punctat faptul că va sprijini proiectele iniţiate de primarul Daniel Băluţă. „Ce vedem în Sectorul 4 este o dezvoltare corectă şi sustenabilă. Vestea iniţierii proiectului unui aeroport în sudul Capitalei este esenţială pentru dezvoltarea oraşului. Avem nevoie ca de aer de astfel de proiecte. Nu putem să rămânem în urmă, iar faptul că domnul primar are curaj să-şi asume astfel de proiecte mari este mai mult decât lăudabil”, a declarat Prefectul Capitalei. 

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO