Info

O insulă plutitoare de lux în valoare de 173 mil. euro ar putea deveni viitorul turismului. Galerie FOTO&VIDEO

Proiectul lui Michele Puzzolante

Proiectul lui Michele Puzzolante

Autor: Octavian Calei

15.03.2014, 17:29 1261

Guvernul din Maldive vrea să introducă un concept nou în industria turismului, un complex hotelier alcătuit din apartamente de lux plutitoare pe Oceanul Indian, scrie Daily Mail.

Proiectul insulei artificiale prevede alimentarea pe bază de energie solară şi include toate elementele necesare unei cazări de lux – piscine, camere cu vedere subacvatică, port, precum şi un helipod.

Designul futuristic a captat atenţia guvernului din Maldive care se află deja în discuţii cu Michele Puzzolante, autorul conceptului de la MPD Designs, pentru a implementa proiectul în ciuda costurilor „piperate” de 173 de milioane de euro.

Construite pe un ponton plutitor, insulele de vacanţă vor avea două dormitoare de lux, o terasă, o piscină şi o cameră subacvatică din care se vor putea admira coralii şi peştii coloraţi din Oceanul Indian. Camera va fi dotată cu un sistem care va permite schimbarea poziţiei vizitatorilor.

Maldive vrea să exploateze potenţialul turistic al zonei unde nivelul apei este în creştere prin construirea de insule plutitoare. Pe astfel de platforme pot fi construite hoteluri şi resorturi mai mari care se pot conecta între ele pentru a forma o zonă turistică plutitoare de anvergură.

Schiţele lui Puzzolante includ baruri şi restaurante, spa, baruri şi cluburi subacvatice, mini aeroporturi şi helipoduri, toate plutitoare.

Diversele părţi ale resorturilor vor fi produse şi livrate pe bucăţi astfel încât vor putea fi asamblate la locul solicitat de client.

Creatorul proiectului crede că Insulele Plutitoare Solare ar putea fi achiziţionate de către orice hotel care dispune de o plajă pentru a-şi spori condiţiile de acomodare de la 5 stele la 7 stele de exemplu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO