Info

Olimpia Airport Parking şi SPARK, fuziunea dintre viitor şi sustenabilitate

ADVERTORIAL

Olimpia Airport Parking şi SPARK, fuziunea dintre viitor...

Autor: Publicitate

24.10.2023, 12:59 509

Olimpia Airport Parking şi SPARK, două branduri premium, vin cu o viziune avansată asupra serviciilor şi îşi propun eficientizarea celui mai important aspect, prestarea de servicii moderne pentru car sharing şi parcări la un nivel înalt, cu atenţie către mediul înconjurător, oferind siguranţă şi confort.

În ultimii ani, Bucureştiul a devenit un oraş din ce în ce mai tranzitat şi numărul de zboruri externe a crescut. Serviciile existente au ajuns subdimensionate, iar în consecinţă aglomeraţia este resimţită de către toţi rezidenţii, dar şi de către vizitatori. Astfel, Olimpia Airport Parking şi SPARK propun o soluţie spre crearea unui ecosistem digitalizat şi sustenabil. Colaborarea vine în ajutorul călătorilor şi asigură servicii premium, securizate pentru automobile. Iniţiativa vine cu o perspectivă modernă şi cu o diversitate în ceea ce priveşte posibilităţile utilizatorilor.

Parteneriatul constă în deschiderea unui hub SPARK în cadrul Olimpia Airport Parking.  Colaborarea oferă o experienţă completă pentru călătoriile de afaceri sau cele cu familia. Acţionând ca o parcare modală, Olimpia Airport Parking vine cu o soluţie spre evitarea disconfortului aducerii maşinii personale în capitala aglomerată. SPARK intervine şi completează experienţa, fiind o alternativă responsabilă pentru călătoriile prietenoase cu mediul, atât în oraş, cât şi în afara acestuia.

Olimpia Airport Parking este prima parcare privată supraetajată, aflată în imediata apropiere a Aeroportului Henri Coandă, care oferă 1500 de locuri de parcare alături de servicii de înaltă calitate posesorilor de maşini. Construcţia este o investiţie româno-elveţiană, cu un caracter unic datorită colaborării celor două perspective de business. Ei şi-au asumat misiunea de a îmbunătăţii condiţiile de călătorie din Aeroportul Otopeni, având ca referinţă standardele parcărilor din marile metropole europene. Din punct de vedere estetic parcarea are un design ultra-modern, minimalist, ce oferă o nota aparte împrejurărilor aeroportului Otopeni. Placajele exterioare Equitone din fibrociment de înaltă densitate cu suprafaţa netratată sunt practic indestructibile. Mai mult decât atât, pe lângă siguranţa oferită maşinilor clienţilor, ele permit circulaţia aerului în spatele panourilor astfel reducând considerabil efectele negative ale frigului sau căldurii excesive. Construcţia este impresionantă din punct de vedere tehnic, dar şi estetic, interiorul deosebit este caracterizat de finisajele Remmers, aceeaşi firma fiind contractată pentru muzeul Louvre din Paris.

Funcţionalitatea interioară parcării este extrem de importantă. Brandul Astron s-a asigurat de acest lucru prin modul de proiectare al unei structuri metalice moderne, cu capacităţi inovatoare de preluare a greutăţii vehiculelor şi prin calitatea de cel mai înalt nivel a materialelor folosite. Parcarea dispune de cele mai multe staţii electrice de încărcat din Europa, respectiv 36 de staţii de 22 KW şi o staţie de 90 KW,  fiind un element foarte important pentru colaborarea celor două branduri, SPARK şi Olimpia Airport Parking. Sistemele automatizate de tip smart parking oferă un serviciu de supraveghere de 24/24. Designa system management reprezintă cea mai completă soluţie la nivel internaţional în ceea ce priveşte sistemele digitale automate de parcare. Acelaşi sistem este prezent şi în aeroporturile din New York, Hamburg si München. Host-ul de booking alături de cei de la Designa oferă posibilitatea de rezervare online cu ridicare automată a barierei şi sistem ghidaj în parcare prin semnalistica luminoasă. Olimpia Parking oferă un plus de siguranţă cu ajutorul sistemului “Park Eyes”. Pentru a face vizita cât mai scurtă intervine “Find My Car”, un sistem care ajută la localizarea autovehiculului prin simpla introducere a numărului de înmatriculare şi ghidarea către locul exact al maşinii indiferent de etaj.

Suntem singura parcare modală şi cea mai mare parcare privată, supraetajată, la doar 200m distanţă de Aeroportul Henri Coanda din Otopeni. Cu sisteme de management al parcării complet automatizate, sisteme de ghidare a maşinii şi tehnologia „Find My Car”, ne-am dorit să redefinim experienţa de parcare la aeroport. Angajamentul nostru faţă de sustenabilitate se reflectă în cele 37 de staţii de încărcare a maşinilor electrice cât şi serviciul de Shuttle bus gratuit realizat cu Noul EQV Electric de la Mercedes. Pe baza acestor valori am dezvoltat un parteneriat cu SPARK car sharing, misiunea noastră este clară: reducerea emisiilor de carbon. Fie că sunteţi un călător de afaceri sau un turist, vă garantăm că la Olimpia Airport Parking veţi primi servicii de cea mai înaltă clasă."Alexandra Mahu, Director General Olimpia Airport Parking

SPARK România  oferă servicii de mobilitate eco-urbane la preţuri accesibile. Compania abordează probleme şi provocări actuale ale oraşului Bucureşti, precum poluarea şi traficul. Un studiu făcut de către Platforma de Mediu atestă că 80% din poluarea aerului este cauzată de trafic. Transportul rutier, în care e implicat un număr mare de autovehicule ce folosesc combustibili fosili, este cea mai relevantă sursă internă de poluare a Bucureştiului. Mai exact, 90% din emisiile de monoxid de carbon, 59% din cele de oxizi de azot, 45% compuşi organici volatili şi 95% din emisiile de plumb. Astfel, SPARK crează soluţii de mobilitate ce  contribuie la îmbunătăţirea vieţii cotidiene a locuitorilor, facilitând accesul la servicii de car sharing eficiente, sustenabile, ce protejează mediul şi calitatea vieţii.

Compania îmbunătăţeşte viaţa de zi cu zi prin furnizarea de servicii de transport urban cu emisii zero, uşor accesibile şi la preţuri convenabile în marile oraşe europene. Platforma pune la dispoziţie peste 1.700 de maşini complet electrice, disponibile pentru utilizarea în comun prin intermediul aplicaţiei mobile SPARK în oraşe din ţările Uniunii Europene: Bucureşti, Sofia, Plovdiv, Vilnius şi Kaunas. Cu o flotă de aproximativ 400 de vehicule complet electrice, alcătuită din Dacia Spring, Skoda CityGo, Renault ZOE, Nissan Leaf si BMW I3. Prin flexibilitate şi preţuri accesibile, SPARK îmbunătăţeşte calitatea mobilităţii urbane şi transforma modul în care călătorim, concentrându-şi atenţia pe grija pentru mediu.

“Compania prezintă un plus de flexibilitate pentru utilizatori, cu un accent puternic pe responsabilitate socială şi sustenabilitate. SPARK România promovează soluţii tehnologice care contribuie la dezvoltarea sustenabilă a Bucureştiului, reducând impactul negativ al emisiilor de CO2 asupra mediului, încurajând semnificativ fluidizarea traficului. Aici am găsit foarte multe elemente în comun cu Olimpia Parking, cea mai moderna parcare din Bucureşti, care oferă servicii premium, tehnologizate, dar sustenabile pentru clienţii săi.” Cristian Prichea, Country Manager SPARK România.

Colaborarea celor două companii deschide drumul spre inovaţie în privinţa mobilităţii urbane. Potrivit unui studiu realizat de PwC exista un trend descrescător în ceea ce priveşte încrederea oamenilor în companii, doar 30% din clienţi având încredere în afacerile cu care interacţionează în viaţa de zi cu zi. Astfel, când vorbim de acest parteneriat, cu siguranţă vorbim de o plusvaloare reală pentru societate şi mediu, de servicii premium care folosesc cea mai nouă tehnologie, având în vedere un viitor mai bun, sustenabil. Drumul spre inovaţie începe cu companii responsabile, care pun pe primul loc siguranţa şi confortul clienţilor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO