Info

(P) 7 motive pentru a investi în monede de aur

(P) 7 motive pentru a investi în monede de aur

Autor: Publicitate

11.12.2023, 07:00 96

În ultimii ani, aurul a devenit din ce în ce mai atractiv pentru investitorii din întreaga lume, inclusiv în Balcani. Există două opţiuni pentru a investi în aur de investiţii: lingouri şi monede.

Dar ce este mai special la monedele de aur şi ce avantaje au acestea? Veţi afla în rândurile următoare.

Ofertă limitată

Cererea de monede de aur la nivel mondial este în continuă creştere. Dar oferta de aur fizic este limitată, iar interesul este ridicat.

Preţul aurului în euro a crescut în medie cu 9% pe an în ultimele două decenii. Această tendinţă ascendentă asigură fiabilitatea şi durabilitatea monedelor de aur de investiţii, deoarece acestea urmează foarte îndeaproape valoarea actuală a metalului preţios.

Recunoaştere şi accesibilitate

Monedele de aur, precum Suveranii Britanici, recunoscute la scară largă, Franz Iosif Ducat Austriac, Filarmonica din Viena, Frunza de arţar Canadiană şi Cangurul Australian sunt populare în întreaga lume. Recunoaşterea lor şi recunoaşterea globală elimină preocupările legate de vânzarea lor atât pe piaţa românească, cât şi în străinătate.

Aceste calităţi oferă investitorilor liniştea că valoarea investiţiei lor este recunoscută în întreaga lume.

Monedele de aur pentru investiţii sunt scutite de TVA

Aurul de investiţii în România este scutit de taxa pe valoarea adăugată. Evident, acest lucru este valabil şi pentru monedele de aur. Aşadar, pe lângă faptul că acestea au curs legal în ţara de origine, acestea urmăresc foarte îndeaproape preţul la vedere al aurului pe care îl conţin.

Divizibilitate şi flexibilitate

La fel ca şi lingourile de aur, monedele de aur pentru investiţii oferă divizibilitate şi flexibilitate investiţională. Acest lucru înseamnă că vă puteţi vinde moneda de aur cu fiecare monedă în parte atunci când aveţi nevoie, mai degrabă decât să vindeţi, de exemplu, un lingou de aur mai mare.

Flexibilitatea de a vinde o cantitate mai mică din aurul pe care îl deţineţi este de mare ajutor pentru a vă asigura un profit sau o finanţare atunci când aveţi nevoie, fără a pierde prea mult din el.

Rezilienţă în perioadele de criză economică

Performanţele aurului pe piaţa financiară ies adesea în evidenţă atunci când alte categorii de investiţii scad. Deţinerea de monede de aur devine o mişcare strategică pentru a vă proteja finanţele în astfel de situaţii, chiar şi atunci când sunt neprevăzute.

Dacă alegeţi să investiţi în proprietăţi, acţiuni sau criptomonede, puteţi consolida aceste investiţii cu monede de aur. Acestea rezistă cu succes la furtunile economice şi în timpul diferitelor tipuri de riscuri din mediul înconjurător.

Protecţie fiabilă împotriva inflaţiei

În afară de recesiunile economice, monedele de aur pentru investiţii servesc, de asemenea, la protejarea împotriva inflaţiei. Un bun exemplu este rata crescută a inflaţiei de după pandemia Covid. În astfel de vremuri, vă puteţi baza pe monede pentru a fi un mijloc durabil de stocare a puterii de cumpărare.

Le puteţi vinde în orice moment şi indiferent de cantitate

Acest lucru este valabil dacă apelaţi doar la comercianţi de încredere. Aceştia acceptă întotdeauna să vă răscumpere monedele de aur, chiar dacă nu este profitabil pentru ei. Cantitatea este, de asemenea, irelevantă.

În caz contrar, este posibil ca dealerii necinstiţi să refuze să vă răscumpere monedele atunci când piaţa fluctuează şi dacă doriţi să tranzacţionaţi o cantitate prea mare.

În concluzie, decizia de a investi în monede de aur merge dincolo de o simplă strategie pentru viitorul dumneavoastră financiar. Este o abordare care vă oferă certitudine atât pe pieţele în scădere, cât şi în crize financiare severe.

Pe scurt, în timp ce lumea se confruntă cu incertitudini economice, monedele de aur reprezintă un vehicul solid pentru portofoliul dumneavoastră personal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO