Info

(P) A_BEST a lansat un nou curs: limba română pentru muncitorii asiatici

(P) A_BEST a lansat un nou curs: limba română pentru...

Autor: Publicitate

18.05.2023, 10:00 195

De-a lungul celor aproximativ 15 ani de existenţă pe piaţa de profil din România, A_BEST (https://www.abest.ro/), unul dintre cele mai mari centre independente de învăţare a limbilor străine din România, a lucrat cu o serie de companii de top şi cu diverse ambasade, cursanţii expaţi A_BEST provenind de pe 4 continente, şi anume Europa, Asia, America de Sud şi America de Nord.

A_BEST îşi lansa oficial, în toamna anului 2015, primul manual marcă proprie de limba română, dedicat în special expaţilor C-level din corporaţii şi funcţionarilor de rang înalt din ambasade.

Iată că, la distanţă de aproximativ 8 ani, pe piaţa cursurilor de limba română pentru străini se poate observa că nevoile s-au diversificat, astfel încât echipa Centrului de Limbi Străine A_BEST a lansat de curând un nou serviciu, şi anume: cursurile de limba română pentru forţa de muncă asiatică, care activează în diferite sectoare. Iniţiativa a venit ca urmare a creşterii semnificative a numărului de lucrători asiatici aduşi în România în ultimii ani şi implicit, a creşterii cererii pentru cursurile de limba română pentru aceştia.”, a declarat Aura Icodin, CEO şi fondator A_BEST.

Rolul programelor de training dedicate muncitorilor asiatici trebuie să fie atât formativ, cât şi informativ, deci să conţină şi elemente de cultură şi civilizaţie, astfel încât cursantul să se poată adapta mediului de lucru din România cu uşurinţă. În plus, este esenţial ca lecţiile să ţină cont de diferenţele lingvistice foarte mari dintre limba maternă a cursanţilor şi limba română.”, a adăugat aceasta.

În general, în formarea lingvistică a cursanţilor care studiază limba română, trebuie să se acorde atenţie următoarelor elemente: nivelul de pregătire general al cursantului; exerciţiul anterior în asimilarea altor limbi străine; aspectele fundamentale ale culturii de provenienţă (care vor trebui comunicate trainerului, de exemplu, astfel încât să se evite situaţiile neplăcute cauzate de necunoaşterea semnificaţiei unor gesturi, reacţii etc); clasificarea lingvistică generală a limbii materne (în funcţie de aceasta, cursantul poate să-şi însuşească într-un ritm mai alert/ mai lent noi cunoştinţe de limba română, poate fi integrat sau nu într-o anumită grupă de studiu etc).

Conform studiului „Muncitorii din Asia – soluţie pentru deficitul de forţă de muncă din România”, realizat de Platforma de Migraţie EWL şi Centrul de Studii Est-Europene de la Universitatea din Varşovia, muncitorii din sudul şi sud-estul Asiei vor să lucreze în România, sunt majoritatea tineri, iar 52% au început deja să înveţe limba română, în timp ce un sfert dintre ei au declarat că doresc să se înscrie la un curs de limbă în viitorul apropiat.

Noile cursuri A_BEST de limba română sunt adaptate nevoilor specifice ale lucrătorilor asiatici şi sunt livrate de către traineri cu experienţă în predarea limbii române. Acestea includ lecţii de gramatică, vocabular şi conversaţie, precum şi exerciţii practice pentru îmbunătăţirea pronunţiei şi a înţelegerii limbii române. “Aceste cursuri de limba română se adresează atât lucrătorilor individuali din India, Vietnam, Bangladesh, Pakistan, Nepal etc cât şi companiilor care doresc să-şi ajute angajaţii asiatici să se integreze mai uşor în mediul de lucru din ţara noastră şi să îmbunătăţească comunicarea în cadrul organizaţiei. Sectoarele în care se regăsec cel mai frecvent sunt: construcţii, curăţenie, logistica depozitelor, horeca etc.Deşi majoritatea acestor lucrători vorbesc limba engleză, cel puţin la un nivel conversaţional rezonabil,cunoaşterea limbii române face procesul de integrare mult mai uşor şi facilitează comunicarea cu toţi colegii români şi cu cetăţenii locali. Piaţa muncii din România devine din ce în ce mai complexă, iar schimbările – cu certitudine - nu se vor opri aici.”, a mai declarat Aura Icodin.

Despre Centrul de Limbi Străine A_BEST

A_BEST a fost înfiinţat în 2008 şi este unul dintre centrele independente de top din România, pentru învăţarea limbilor străine de către români şi expatriaţi. A_BEST oferă servicii lingvistice complete, la standarde internaţionale: cursuri de limbi străine – limbaj general/ de afaceri/ specializat, open/ corporate; cursuri de limba română pentru expaţi; cursuri de limbi străine pentru copii; testări cu recunoaştere internaţională; traduceri; audit lingvistic; evenimente dedicate mediului academic.

Cu un portofoliu de peste 15 limbi străine, trei acreditări internaţionale şi una naţională, Centrul de Limbi Străine A_BEST a avut, din 2008 până în prezent, peste 400 de clienţi persoane juridice (companii multinaţionale sau naţionale, din domenii diverse precum: FMCG, retail, logistică, banking, PHARMA, transporturi, banking, IT&C, TELECOM, asigurări, turism etc).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO