Info

(P) Cum s-a schimbat centrul unui mare oraş din România

Autor: Publicitate

09.11.2023, 12:20 85

Municipiul Galaţi este oraşul care a cunoscut în ultimii ani cea mai rapidă transformare, pornind de la proiectele de infrastructură şi de regenerare urbană, în acord cu noile tendinţe, pentru ca pe parcurs să devină tot mai atractiv pentru investitori. Nici centrul oraşului nu putea face excepţie.

Până nu demult, centrul Galaţiului părea încremenit în timp, tipic unor vremuri de tristă amintire, fără o urmă de identitate, fără nimic atractiv.

Un proiect important, derulat în mai multe etape, a vizat modernizarea centrului oraşului de la Dunăre, după ce au fost finalizate lucrările şi la Aleea de la P-uri, ce asigură legătura cu faleza şi care a devenit un spaţiu de care toţi vizitatorii se bucură deja.

„Centrul este cartea de vizită a unui oraş modern, dar este şi spaţiul care aparţine tuturor locuitorilor. Am reuşit să aducem la noi standarde centrul Galaţiului, un demers fără precedent în istoria recentă. Pe scurt, proiectul nostru a cuprins zonele: Spicu-Romarta, Potcoava de Aur, Piaţa Regală, strada Domnească (zona centrală), Parcul Mihai Eminescu, Pasajul Dunărea, zona Potcoava de Aur-Trei Star şi Aleea de la P-uri. Acum oraşul nostru are un centru modern, deschis şi primitor. Complet schimbat. Este un proiect pe care mi l-am asumat şi un obiectiv îndeplinit”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Proiectul pentru modernizarea Aleii de la P-uri, zona cuprinsă între strada Navelor şi Parcul de la Elice, a vizat reamenajarea completă a acestei zonei, a spaţiilor verzi, plantări de arbori, realizarea unei fântâni arteziene şi amenajarea unui curs de apă. Aleea are şi mobilier urban modern, sistem de drenare a apelor pluviale, precum şi un sistem de iluminat decorativ şi arhitectural. Lucrările au fost în valoare de circa 18 milioane de lei.

Astfel, Aleea de la P-uri va asigura un aspect unitar alături de Parcul de la Elice şi Faleza Dunării, care de asemenea vor fi modernizate, dau asigurări autorităţile.

Iar în completare, în zona centrală, proiectele Primăriei vizează modernizarea străzii Domnească (pe segmentul str. N. Gamulea – str. Gării), a Piaţetei de la Biserica Greacă şi a Palatului „Simion Gheorghiu”.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO