Info

(P) Cum să îţi îmbunătăţeşti eficienţa organizaţională prin cursurile de management

(P) Cum să îţi îmbunătăţeşti eficienţa...

Autor: Publicitate

28.06.2023, 11:23 47

Se spune că oamenii nu renunţă la locurile de muncă dezavantajoase, ci se despart de şefii incompetenţi.  Această afirmaţie relevă importanţa liderilor în cadrul unei companii. De fapt, un studiu realizat pe 750 de angajaţi din diverse părţi ale lumii arată că peste 27% dintre angajaţi ar demisiona dacă nu ar avea o relaţie bună cu liderii lor.

Succesul afacerii tale este în strânsă legătură cu abilităţile şi competenţele persoanelor din poziţii de conducere. Pentru a-ţi îmbunătăţi eficienţa organizaţională şi pentru a te asigura că ai lideri competenţi, o abordare prudentă este să investeşti în educaţia şi dezvoltarea lor profesională. 

Aici intervin cursurile de management, prin intermediul cărora liderii pot dobândi cunoştinţe şi aptitudini esenţiale. Cui le sunt utile, concret, şi ce beneficii aduc unei afaceri? Îţi arătăm în rândurile următoare: 

Ce roluri din companie pot beneficia de pe urma cursurilor de management

Programele eficiente de formare în management sunt concepute pentru a satisface cerinţele esenţiale de abilităţi ale noilor manageri sau lideri, a aspiranţilor şi a celor cu experienţă. 

Lideri şi manageri noi

Toţi managerii noi pot beneficia de participarea la programe de formare în management, indiferent dacă au fost recrutaţi intern sau extern. Cursurile de management şi leadership, de time management, negociere sau educaţie financiară completează abilităţile noului manager cu aspectele relevante pentru afacerea ta. 

Lideri şi manageri aspiranţi

Pentru angajaţii care doresc o poziţie de conducere, dar nu au experienţa necesară, astfel de programe le oferă oportunitatea de a-şi atinge obiectivele. Componenta practică îi va ajuta să înţeleagă în profunzime responsabilităţile şi provocările specifice noii poziţii, ajutându-i să dobândească abilităţi cheie. 

Liderii şi managerii cu experienţă

Chiar şi cei cu o vastă experienţă în conducere au nevoie de formare suplimentară pentru a se adapta la cerinţele în continuă schimbare ale mediului de afaceri. Prin intermediul acestor programe, managerii cu experienţă pot învăţa cum să utilizeze tehnologiile emergente, precum inteligenţa artificială, pentru a spori productivitatea. 

 

Beneficiile programelor de training 

  • Ajută la înţelegerea profundă a rolurilor de management

Programele de formare în management ajută liderii să-şi construiască viziunea şi să identifice obiectivele şi responsabilităţile principale ale personalului de conducere. 

  • Cultivă cultura companiei

Cursurile de management permit liderilor să promoveze colaborarea inovatoare în cadrul echipei şi să îmbunătăţească abilităţile de comunicare. Acest lucru va contribui la alinierea obiectivelor echipei cu cele ale companiei, asigurându-se că fiecare angajat recunoaşte valoarea sarcinilor sale zilnice. 

  • Facilitează unitatea interdepartamentală

Participând la programe de management, managerii vor fi echipaţi cu o nouă înţelegere asupra importanţei comunicării cu ceilalţi colegi din poziţii similare. Colaborând, aceştia vor putea lucra în direcţia unor obiective comune. 

  • Îmbunătăţeşte gestionarea echipelor la distanţă şi hibride

Managerii moderni trebuie să fie capabili să gestioneze şi motiveze echipe hibride sau care lucrează integral de acasă. Pe lângă aspectul tehnologic al organizării întâlnirilor virtuale, aceştia pot învăţa cum să abordeze provocări delicate, precum scăderea unităţii echipei sau a productivităţii. 

Poţi găsi aici programele adecvate pentru a-ţi susţine strategia de educaţie şi dezvoltare managerială. Vor îmbunătăţi eficienţa organizaţională şi vor contribui la crearea unui mediu de lucru prosper, contribuind la succesul afacerii tale. 

Sursa: 

“Employee Engagement Survey: Workplace Values, Perks, Satisfaction, & More.” Www.goodfirms.co, www.goodfirms.co/resources/employee-engagement-statistics.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO