Info

(P) De la o mica fabrica de placi ceramice, la cel mai mare procesator de PVC din Romania

(P) De la o mica fabrica de placi ceramice, la cel mai...

Autor: Publicitate

17.06.2016, 08:00 1533

Istoria Grupului Teraplast a inceput in urma 120 de ani intr-o mica fabrica a mesterului sas Walter Schuster. Fabrici cu istorie atat de indelungata mai sunt foarte putine in Romania, iar cei care au rezistat in aceasta perioada, in care multe industrii au disparut sau si-au redus semnificativ volumele, au reusit doar investind zeci de milioane de euro in retehnologizare. Teraplast este una dintre companiile care si-a investit contant profitul din ultimii ani, reusind astfel sa fie competitiva si sa concureze cu produse realizate in orice parte a lumii.

Nu a fost un parcurs usor, in conditiile in care in 1990 Teraplast a pornit la drum cu o sectie de cahle de teracota si o sectie de mase plastice capabila sa fabrice o gama restransa de profile si tevi cu diametre maxime de 110 mm. Au fost insa oameni care au crezut in aceasta companie, care au inovat, iar prin efortul lor portofoliul de produse s-a marit considerabil.

In prezent portofoliul de produse al Grupului Teraplast este structurat pe sase linii de business - Instalatii & Amenajari, Profile tamplarie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate si Tamplarie termoizolanta – si pentru realizarea acestor produse sunt utilizate materii prime de la cei mai importanti furnizori din lume – europeni si non-europeni.

Mai mult decat atat Grupul Teraplast a reusit sa isi vanda produsele pe piete din toata Europa, iar pe plan local a reusit sa se pozitioneze intre primii jucatori pe majoritatea segmentelor de business. In drumul spre dezvoltare si extindere Grupul Teraplast a abordat in multe situatii segmente de business dominate pe plan local de companii multinationale si in doar cativa ani a reusit sa domine pietele respective, iar concurentii externi s-au retras.

In acest moment Grupul Teraplast este liderul pietelor de canalizari exterioare, granule si structuri metalice zincate si este intre primii trei jucatori de pe pietele de canalizari interioare si panouri sandwich.

Facilitatile de productie ale companiilor din Grup sunt localizate in Parcul Industrial Teraplast, dezvoltat pe o suprafata de peste 200.000 mp, in extravilanul municipiului Bistrita. In perioada 2007-2015 Grupul Teraplast a investit peste 220 de milioane de lei in dezvoltarea si modernizarea capacitatilor de productie, dar si in extinderea portofoliului de produse. Tehnologia achizitionata in ultimii 10 ani este similara celei existente in fabricile concurentilor de la nivel european, astfel ca produsul final este similar cu cele realizate pe piata externa. Acesta este si motivul pentru care in prezent peste 22% din cifra de afaceri a Grupului Teraplast este realizata din export.

Incepand din 2008 compania Teraplast este listata la Bursa de Valori Bucuresti, fiind pana in acest moment cel mai mare si ultimul IPO, derulat cu succes de o companie privata din Romania.

Pe termen mediu si lung Grupul Teraplast isi propune sa devina un jucator important la nivel regional si lider pe pietele pe care activeaza in Romania. Portofoliul de produse al Grupului Teraplast este unul complex si intentionam sa ne dezvoltam in continuare pe acest segment, astfel incat sa avem posibilitatea sa ne reinventam in permanenta. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO