Info

(P) Finala NXP Cup 2023 are loc în Bucureşti, Romania joi, 11 mai

(P) Finala NXP Cup 2023 are loc în Bucureşti, Romania...

Autor: Publicitate

09.05.2023, 08:00 280

Cupa NXP este prima competiţie de nivel profesionist din regiunea EMEA dedicata autovehiculelor tip model cars. Studenţi din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa intră în concurs pentru premii importante.

Echipele de studenţi construiesc, programează şi se înscriu în competiţie cu scopul de a avea timpul cel mai bun şi mişcări de mare precizie. Exact ca un vehicul autonom de mărime obişnuită, maşina fiecărei echipe vă înţelege mediul înconjurător, îl vă interpreta şi vă acţionă în funcţie de el, folosind o camera video cu senzori care este integrata în sistemul de control al motorului. Astfel, vehiculele navighează în mod autonom pe pista oficiala a cursei.

Software-ul maşinii autonome create de participanţi rulează pe un kit furnizat de NXP, şi are componente ce se regăsesc în maşinile obişnuite, pe care le întâlnim în trafic sau conducem zi de zi.

Prin cunoştinţele lor de programare embedded şi de scheme electrice, studenţii se distrează în aceasta competiţie, înfruntând şi o mulţime de provocări.

Mai multe detalii despre echipamente şi tehnologii se afla aici.

În acest an, finala Cupei NXP are loc la Bucureşti, pe 11 mai, la orele 13.00, la Facultatea de Inginerie Industriala si Robotică.

În afara de această competiţie high-tech, participanţii vor asista la demo-uri ale produselor revolutionare NXP şi vor putea pune întrebări despre ele reporezentantilor companiei.

Să fii martor la pasiunea, creativitatea şi energia tinerilor studenţi, dar şi la ambiţia şi dorinţă lor acerba de a căştiga, e un spectacol în sine.

Ce zici, ne vedem joi, 11 mai, la 13.00, la finala Cupei NXP? Te aşteptam cu drag!

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO