Info

(P) Smart office, în control deplin

Antreprenorii şi companiile care vor să-şi monitorizeze spaţiile de birouri de la distanţă prin intermediul telefonului mobil sau al tabletei se pot baza pe Telekom Romania.

Antreprenorii şi companiile care vor să-şi monitorizeze spaţiile de birouri de la distanţă prin intermediul telefonului mobil sau al tabletei se pot baza pe Telekom Romania.

Autor: Publicitate

29.06.2016, 00:00 277

Era digitalizării. Smart cities, smart homes, smart offices. Toate noţiunile au la bază un concept pe cât de simplu de înţeles, pe atât de provocator în implementarea acestor tipuri de soluţii – vorbim despre experienţa utilizatorului final. În cazul de faţă, experienţa angajaţilor unei companii.

O soluţie pentru antreprenorii şi companiile care vor să-şi monitorizeze spaţiile de birouri de la distanţă prin intermediul telefonului mobil sau al tabletei vine din partea Telekom Romania care a propus două pachete de echipamente Smart, fără taxe de instalare, ce se pot achiziţiona cu plata integrală sau în rate:  Pachetul Security şi Pachetul Comfort.

Pachetele Smart pentru birou sunt gestionate prin intermediul aplicaţiei mydlink Home, disponibilă gratuit în AppStore şi Google Market. Aplicaţia conectează şi coordonează intuitiv toate echipamentele incluse în pachet, setarea programelor de funcţionare putând fi stabilită în funcţie de nevoile fiecărui utilizator.

Pachetul Comfort include o priză inteligentă (Smart Plug), un senzor de mişcare şi o cameră de filmat HD cu o rază de acţiune în întuneric de până la 5 m. Aceste echipamente comunică între ele prin intermediul reţelei Wi-Fi din birou şi sunt controlate cu ajutorul aplicaţiei mydlink Home. În pachet pot fi integrate şi alte echipamente de tip „smart”, precum senzori de apă, alarme, camere IP sau echipament Music EveryWhere, amplificator Wi-Fi ce permite ascultarea muzicii de pe telefon sau tabletă utilizând sistemul audio Hi-Fi.  

Pentru cei care îşi doresc un plus de siguranţă, Pachetul Security conţine un Hub de conectare, un senzor de tip 3-in-1 pentru deschiderea uşilor/ferestrelor, senzori de temperatură, respectiv lumină, o alarmă şi o cameră de filmat HD. Connected Home Hub asigură legătura între reţeaua Wi-Fi şi celelalte echipamente care utilizează tehnologia Z-wave, iar prin intermediul aplicaţiei mydlink Home utilizatorul poate controla şi monitoriza de la distanţă sediul companiei. În pachet pot fi integraţi suplimentar senzori de mişcare, de apă, dar şi alarme, camere IP care permit rotirea la 360°. Pachetele pot fi achitate integral sau cu plata în rate. Soluţia de Internet de la Telekom poate fi achiziţionată independent, dar pachetele Smart pentru birou pot deveni funcţionale cu ajutorul oricărui router Wi-Fi.              

Tehnologia din spatele acestor pachete este Machine-to-Machine (M2M) care permite comunicarea dintre două dispozitive, în cadrul unei reţele, fără intervenţie umană. Beneficiile M2M sunt foarte variate şi ne pot îmbunătăţi viaţa şi activitatea, fie că este vorba de managementul inteligent al trafi-cului sau maşini de spălat controlate de la distanţă. Pentru companii, M2M poate însemna dezvoltarea business-ului şi reduceri de costuri datorate eficientizării anumitor segmente de activitate. În cazul pachetelor Smart, este vorba de costuri mai mici pentru securitate, dar şi de economii semnificative din prevenirea anumitor incidente precum inundaţii sau incendii generate de un scurtcircuit. Dacă acestea nu ar fi detectate imediat, pagubele ar fi resimţite în bugetul unei companii. 

„Prin intermediul soluţiilor standard M2M, cum sunt şi Pachetele Smart pentru birou, Telekom traduce inovaţiile tehnologice din domeniul IT&C în soluţii concrete menite să ajute companiile mici şi mijlocii să îşi administreze mai eficient resursele şi să identifice noi oportunităţi de dezvoltare a propriilor afaceri”, a afirmat Răzvan Ionescu, Director Marketing, Segment Business, Telekom Romania. 

În prezent, Telekom Romania este operatorul telecom cu cele mai variate soluţii de tip M2M de pe piaţa locală: GPS Tracking pentru managementul flotei de autovehicule, Vending Telemetry (soluţie pentru monitorizarea de la distanţă a distribuitoarelor automate de produse sau cafea), M2M Data & Service Portal (portal pentru management de SIM-uri M2M), M2M Channel (platformă destinată automatizărilor industriale, de monitorizare a mediului şi de gestionare a dispozitivelor de la distanţă), Real Time Location (sistem de localizare în timp real), Elevator Emergency (soluţie pentru ascensoare de alarmare în caz de urgenţă) şi Taxi Management (soluţie de dispecerat online pentru taxiuri).

Telekom Romania este operatorul telecom cu cele mai variate soluţii de tip M2M de pe piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO