Info

(P) Soluţiile de tip Smart City ale Urbio, liderul pieţei de iluminat public inteligent din România, prezentate la una dintre cele mai mari expoziţii de profil – Smart City Expo World Congress

(P) Soluţiile de tip Smart City ale Urbio, liderul...

Autor: Publicitate

14.11.2023, 11:08 141

Cu o viziune integrată asupra unui ecosistem de tip Smart City, Urbio, principalul competitor al pieţei de iluminat din România, a prezentat soluţiile sale pentru Smart City la una dintre cele mai prestigioase expoziţii din Europa.

Urbio, între inovaţie şi investiţie masivă în cercetare

Urbio este una dintre companiile româneşti care a mizat pe importanţa investiţiei în cercetare, fapt ce a permis extinderea tehnologiilor utilizate, până la momentul în care produsul dezvoltat, Neos, reuşeşte să acopere toţi cei şase piloni ai conceptului de Smart City: Smart Government, Smart Living, Smart People, Smart Economy şi Smart Environment. În aceeaşi direcţie, activitatea de cercetare a permis obţinerea a două brevete de invenţie, oferite pentru dezvoltarea unei tehnologii de comunicaţie inovativă, care este de două ori mai rapidă decât actuala tehnologie utilizată pentru astfel de sisteme şi care păstrează în acelaşi timp redundanţa.

Urbio Lighting, una dintre cele mai dezvoltate divizii ale business-ului, a fost scalată până la producţia de lămpi de iluminat controlate prin telegestiune, care sunt integrate în conceptul de Smart City prin aplicaţia Neos. Acesta sunt singurele sisteme de tip Smart City din lume care pot fi controlate fără conexiune la internet, fiind independente de soluţiile de telecomunicaţie existente. Iluminatul public este unul dintre serviciile cu un impact major în societate, date fiind beneficiile de confort şi siguranţă oferite rezidenţilor. În acest fel, soluţiile de iluminat public inteligent dezvoltate de Urbio, au ajuns până în prezent la peste 9 milioane de rezidenţi din sud-estul Europei, doar în România consumul de energie electrică al acestui serviciu, fiind scăzut cu peste 100 TWh anual prin soluţiile implementate de Urbio.

Smart City Expo World Congress Barcelona

La Smart City Expo World Congress, Urbio a prezentat toate soluţiile sale pentru Smart City, precum şi principalele beneficii ale utilizatorilor acestor sisteme. Această prezenţă pe scena internaţională aliniază eforturile constante ale unei companii româneşti ce a crezut în potenţialul său de creştere şi în cadrul căreia inovaţia a fost punctul de plecare în orice proces dezvoltat.  Congresul adună în fiecare an cei mai mari producători de sisteme de Smart City din lume, autorităţi publice, arhitecţi, proiectanţi, delegaţii din diverse state direct interesate sau potenţiali colaboratori şi îşi propune să promoveze conştientizarea, înţelegerea şi expunerea celor mai performante sisteme care ajută la dezvoltarea oraşelor din întreaga lume.

Despre Urbio

Urbio este liderul pieţei de Smart City şi sisteme de iluminat public inteligent din România, fiind o companie dezvoltatoare de sisteme de tip sofware şi hardware care integrează sisteme Smart City pe pieţele din sud-estul Europei, în contextul creşterii accesului rezidenţilor la o calitate mai bună a vieţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO