Media & Advertising

Dezbatere ZF Facebook: "Anatomia lui Grey" în România. Se poate?

"Anatomia lui Grey" în România. Se poate?

Autor: Cristian Hostiuc

31.08.2011, 11:35 4075

Salut! Sunt Cristian Hostiuc, directorul editorial al ZF. Mulţumesc celor care au comentat ieri, în special foştilor mei colegi, care au pus şi ei o cărămidă la construcţia ZF. Ieri v-am recomandat un articol, astăzi vă propun o temă de discuţie.

Am văzut că mulţi dintre cei care sunt fani ZF se uită la serialul "Anatomia lui Grey". Dincolo de film, personaje, operaţii etc., mi-a atras atenţia un lucru care are legătură cu România actuală sau viitoare. Spitalul din film coborâse în topul spitalelor pe locul al 12-lea, iar acest lucru însemna că pacienţii fuseseră nemulţumiţi, nu mai veneau către ei, nu mai avea ce să deconteze la "Casa lor" - echivalentul CNAS-ului de la noi, şi în final doctorii nu mai aveau de lucru. Probabil că va amintiţi discursul şefului spitalului în care spunea că nu mai vrea "pacienţi care să moară în spitalul lui, pacienţi nemulţumiţi, că nu mai refuză niciun pacient, că toţi doctorii trebuie să lucreze 24 din 24 pentru pacienţi etc". Discursul educativ/patriotic american din filme, îl ştiţi.

Acest model este propus şi la noi: spitalele să se bată între ele pentru a atrage pacienţi pentru că în acest fel pot să ia mai mulţi bani de la CNAS. Ar fi o întreagă revoluţie în sistemul de sănătate! Nu pacienţii să se lupte să intre într-un spital sau altul ci invers. Credeţi că acest model va merge în România? Şi medicii de familie se luptă să aibă pacienţi. Dar sunteţi mulţumiţi de serviciile oferite?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO