Media & Advertising

Elvetienii de la Ringier au iesit pe profit anul trecut. Afacerile din Romania au fost afectate puternic de prabusirea pietei de publicitate

08.04.2010, 13:45 28

Scaderea pietei de publicitate in segmentul ziarelor cu pana la70% anul trecut din cazua crizei economice a avut un puternicimpact asupra afacerilor trustului de presa Ringier Romania,conform unui comunicat de presa al companiei.

Grupul Ringier, care detine operatiuni in zece tari din Europasi Asia, a prezentat rezultatele realizate la nivel global anultrecut, fara a da detalii legate de valoarea afacerilor realizatein Romania, date care vor fi anuntate la sfarsitul acesteiluni.

In 2009, cifra de afaceri a Grupului Ringier a atins valoarea depeste 0,9 mld. de euro, fata de circa 1,5 in anul anterior, iarEBITDA a fost de 0,49 mld. euro, fata de 0,85 mld. de euro cat aobtinut in anul anterior. Profitul net dupa impozitare a fost anultrecut de 12 mil. euro.

Pe piata locala, Ringier Romania care detine tabloidulLibertatea, a vandut la inceputul acestui an Evenimentul Zilei siCapital, unele dintre cele mai cunoscute branduri din presa localacatre omul de afaceri Bobby Paunescu, valoarea tranzactiei fiindestimata intre 4-8 mil. euro.

"In ciuda relansarii ziarului 'Libertatea' si a revisteidedicate femeilor 'Libertatea pentru femei', efectele crizei nu auputut fi stopate. Ringier Romania a adoptat un program stringent dereducere a costurilor, ceea ce a dus si la decizia inchideriicotidianului gratuit Compact", se arata in comunicat.

Anul trecut, numarul de vizitatori ai site-ului libertatea.ro acrescut cu 82%, ajungand la peste 1.26 milioane de clienti unici peluna.

Ringier Romania a raportat pentru anul 2008 o cifra de afaceride 171,8 milioane de lei, in scadere cu 27% comparativ cu anulprecedent, cand aceasta a fost de 216,9 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO