Mediafax.biz Exclusiv

A&D Pharma cumpără clinicile Diagnosis

Autor: Ioana David

16.01.2012, 20:10 454

Clinicile Diagnosis erau deţinute de compania de investiţii Gemisa, care avea jumătate din acţiuni, şi de Cristina Manea, Dan Ionescu şi Adrian Pop. În urma tranzacţiei a cărei valoare nu a fost făcută publică Cristina Manea şi fondul de investiţii Gemisa au ieşit din acţionariat.

"Acţionarii A&D Pharma erau deja prezenţi în Diagnosis şi ni s-a părut interesant portofoliul de medicina muncii, cu 40.000 de abonaţi", a spus Cristian Sas, chief operating officer al Anima.

Grupul A&D Pharma este controlat de oamenii de afaceri Walid Abboud, Roger Akoury, Ludovic Robert şi Michel Eid. Primii trei controlează şi fondul de investiţii Gemisa Investments.

Sas spune că anul acesta se aşteaptă la o cifră de afaceri de 5 mil. euro, în condiţiile în care în 2011 rulajul Anima era de 2 mil. euro, iar cel al Diagnosis tot de 2 mil. euro.Întrebat dacă este interesat de achiziţii, Sas a răspuns că da dacă raportul preţ/beneficiu este unul bun.

Cu această tranzacţie, piaţa serviciilor medicale private începe anul "în forţă", după ce în 2011 a bifat investiţii record în deschiderea de spitale private.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO