Mediafax.biz Exclusiv

Afaceri mai mici cu 8% pentru hotelurile fraţilor Negoiţă

Afaceri mai mici cu 8% pentru hotelurile fraţilor Negoiţă

Autor: Mirabela Tiron

06.02.2011, 19:20 34

"Din punctul de vedere al afacerilor,turismul a avut de suferit", a declarat Ionuţ Negoiţă, 37 de ani,care deţi ne alături de fratele lui grupul Confort, cu afaceri înturism, imobiliare şi media.

Cei doi controlează în partea sudică a Bucureştiului hotelul RinGrand, cel mai mare din Europa (potrivit proprietarilor), cu circa1.500 de camere, o investiţie de 60 mil. euro finalizată în urmă cupatru ani. Doar 900 de camere au fost deschise anul trecutclienţilor, restul fiind închise pentru a fi transformate înapartamente. Cu toate acestea, gradul mediu de ocupare al hoteluluis-a ridicat la 36% anul trecut.

Toate hotelurile din cadrul Rin Hotels au intrat într-un procesde rebranding: hotelul Confort Traian din piaţa Unirii se va numiRin Central, iar hotelurile din Otopeni, cu o capacitate totală de405 camere, vor lua numele de Rin Airport.

Omul de afaceri nu a explicat de ce este nevoie de un astfel deproces şi nici care va fi costul acestuia. Negoiţă estimează căanul acesta veniturile celor patru hoteluri deţinute vor creşte cu12%-14% în urma investiţiilor realizate în modernizarealor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO