Mediafax.biz Exclusiv

Al doilea pariu al lui Popoviciu în Băneasa: a luat PUZ pentru 20 ha lângă aeroport

Al doilea pariu al lui Popoviciu în Băneasa: a luat PUZ pentru 20 ha lângă aeroport

Autor: Cristi Moga

31.03.2011, 19:39 99

Firma Metav Bucureşti, pe care Popoviciu ocontrolează alături de Nicolae Badea (preşedintele echipei defotbal Dinamo Bucureş ti) prin intermediul firmei Meteor (54%),deţine 19,5 ha de teren pe strada Biharia, în apropierea poduluiBăneasa, unde va construi în următorii ani spaţii de birouri,comerciale şi logistice, dar şi un proiect de locuinţe care arputea cuprinde 500-600 de apartamente.

"Se lucrează la studii de fezabilitate pentrumodernizări şi extinderi. E prematur să se ia decizii finale", adeclarat pentru ZF Gabriel Popoviciu. În prezent, pe acel teren seaflă mai multe hale cu spaţii logistice şi de birouri, o partedintre acestea urmând a fi dărâmate pentru a face loc nouluiproiect, care ar putea implica o investiţie de circa 150 mil.euro.

Printre chiriaşii actuali ai proiectului Metavse numără francezii de la BRD sau compania Genco, operatorulreţelei de magazine cu articole sportive Intersport. Metav aobţinut în 2009 venituri de peste 5 milioane de euro şi un profitbrut de 1,8 mil. euro. Metav este o companie listată, cu ocapitalizare de 143 de milioane de lei (34 mil.euro), ai căreiprincipali acţionari sunt firma Meteor, controlată de Popoviciu şiBadea prin vehiculele de investiţii Takita şi Bladon, înregistrateîn Cipru, în timp ce SIF Muntenia deţine o participaţie de27%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO