Mediafax.biz Exclusiv

Austriecii de la Egger au adus 16 mil. euro în două firme

Autor: Ioana David

13.07.2011, 19:26 163

Cea mai maresumă a fost primită de către Egger Energia, adică 10 mil. euro(41,3 mil. lei), ceea ce a dus capitalul social la aproape 27 mil.euro (112,4 mil. lei). Diferenţa de 6 mil. euro reprezintămajorarea capitalului firmei Egger Technologia, care în acest fel aajuns la 15,7 mil. euro (65,4 mil. lei), potrivit informaţiilor dinMonitorul Oficial.

"Prin Egger Technologia şi Egger Energia sederulează cele mai recente investiţii anunţate de Egger peplatforma de la Rădăuţi, respectiv instalaţia de adezivi şiinstalaţia de producere a plăcilor tip OSB, respectând structuraadoptată de grup pentru astfel de investiţii. Acest model a fostadoptat din raţiuni strict administrative, pentru o mai bunăoperativitate şi o mai mare eficienţă la nivelul luăriideciziilor", a spus Mihai Şandru, directorul comercial alcompaniei.

Anul trecut compania a anunţat o investiţiede 150 mil. euro într-o fabrică de OSB (plăci folosite în specialîn industria construcţiilor pentru pereţi, podele, acoperişuri, darpot fi folosite şi pentru cutii de transport sau paleţi), dar şi unproiect de 58 mil. euro într-o instalaţie de adezivi, o centrală pebază de biomasă şi o clădire de birouri pentru a "optimizacosturile de producţie".

Mihai Şandru spune că principala companie agrupului din România rămâne Egger Romania, sub care se realizeazăprincipala activitate de producţie, cea a plăcilor de PAL brut şiPAL melaminat.

"Majorarea capitalului social a fostrealizată pentru a asigura o bază solidă de finanţare pentruinvestiţiile în curs de la Rădăuţi", a mai spus Şandru.

Egger se numără printre cei mai marijucători de pe piaţa de prelucrare a lemnului, prin fabrica de laRădăuţi, care a devenit operaţională în ianuarie 2008 şi anecesitat investiţii de 210 mil. euro. Alături de Egger, alţijucători în această industrie sunt Kronospan şi HolzindustrieSchweighofer.

Potrivit informaţiilor furnizate decompanie, în 2009 Egger România a avut o cifră de afaceri de peste90 de milioane de euro şi un profit de 4,1 mil. euro.Acestea sunt ultimeleinformaţii disponibile legate de rezultatele companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO