Mediafax.biz Exclusiv

Broker Cluj se orientează pe pieţele externe şi pune bazele unui departament pentru speculaţii în străinătate

Autor: Adrian Cojocar

30.06.2011, 12:54 250

"Ne orientăm pepieţele externe, am pus bazele unui departament care să speculezepe pieţele externe. Ne-am deschis un cont de tranzacţionare care vafi utilizat atât pentru clienţii brokeri care vor să tranzacţionezepe pieţele externe, cât şi de Broker pentru tranzacţii pe contpropriu", a spus Chiş.

Firma va trece printr-un proces de restructurare,urmând să se concentreze peactivitatea de market-making şi administrare de active,inclusiv pe bază de comision de succes.

Directorul firmei de brokeraj spune că adevăratarestructurare va avea loc abia după ce va implementa un softprofesionist de management al activităţii, achiziţionat pentru250.000 de euro.

"Cred că până la începutul lunii octombrie softul vafi implementat. Este vorba despre un soft folosit de casele debrokeraj occidentale care permite un management al risculuieficient", a spus Chiş.

Potrivit lui, orice agent de pe bursă poate săintroducă în orice moment un ordin oricât de mare, iar acest lucrunu va mai fi posibil după implementarea noului sistem demanagement.

Totodată, acesta va permite limitarea expunerii pediverşi emitenţi în cadrul operaţiunilor de gestionare aportofoliului de piaţă al Broker, precum şi limitarea pierderilorprintr-un nivel privind pierdereaacceptată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO