Mediafax.biz Exclusiv

Creditorii Boom TV discută strategia de vânzare. Datoriile companiei sunt de 80 de milioane de euro

Creditorii Boom TV discută strategia de vânzare. Datoriile companiei sunt de 80 de milioane de euro

Autor: Adrian Seceleanu

20.12.2010, 18:24 21

"În data de 15 decembrie a avut loc AdunareaCreditorilor, în care administratorul judiciar a prezentatstrategia de valorificare a activelor companiei. Reprezentanţiicreditorilor au arătat că vor prezenta un punct de vedere în scrisasupra strategiei", a precizat pentru ZF Andreea Anghelof, seniorpartener la Casa de InsolvenţăTransilvania.

Planurile de vânzare nu pot fi făcute publicepână când nu este obţinut acordul creditorilor, a adăugatea.

Unul dintre cei mai mari creditori ai Boomeste Unicredit Ţiriac Bank, care a acordat operatorului un creditde 18,5 mil. euro în anul 2008.

Compania a primit un împrumut şi de laacţionari. "Nicio vânzare a activelor nu poate fi realizată fărăacordul a 50% din creditori", a spus reprezentantul Casei deInsolvenţă Transilvania.

Niciunul dintre creditorii companiei nu deţinesingur o asemenea pondere, astfel că este nevoie de o înţelegereîntre mai mulţi creditori, a spus Anghelof, adăugând că datoriiletotale ale Boom sunt de aproximativ 80 de milioane deeuro.

Reprezentanţii CITR susţin că din luna maipână în prezent au existat discuţii cu mai multe companiiinteresate de achiziţia bazei de abonaţi a Boom TV, fără a oferiînsă alte detalii, invocând clauze deconfidenţialitate.

Compania avea la jumătatea anului aproximativ130.000 de clienţi, fiind astfel numărul patru pe piaţă, dupăgiganţii RCS&RDS (1,1 milioane de clienţi), Romtelecom (920.000de clienţi) şi UPC (aproximativ 200.000 declienţi).

Compania care ar putea fi interesată deachiziţia Boom este Romtelecom, care are drept obiectiv câştigareanumărului unu de pe piaţa locală de serviciiTV.

La jumătatea anului Romtelecom avea un milionde clienţi pe TV, faţă de 2,7 milioane de clienţi ai RCS&RDS,astfel că operatorul are, teoretic, motive să preia cât mai mulţioperatori mici. Zvonuri despre intenţia Romtelecom de a prelua BoomTV au apărut şi la începutul anului 2009, iarfondul crizei, Romtelecom a sistat însădiscuţiile.

Operatorul controlat de grupurile OTE (Grecia)şi Deutsche Telekom (Germania) pare a fi reluat însă discuţiile deachiziţie a Boom TV, potrivit unor documente obţinute de portalulde ştiri economice in cont.ro.

Potrivit documentelor citate de incont.ro,Romtelecom ar fi oferit 6 milioane de euro cu condiţia ca numărulde clienţi să nu scadă sub 65.000.

Oficialii Rom te lecom şi ai Casei deInsolvenţă Transilvania nu au comentat informaţiile în legătură cuo posibilă tranzacţie.

Companiile Eurosport, Romenergo, Grecos Energyşi Eurocom, plus Uni- Credit Ţiriac Bank care a acordat companieidouă credite în valoare de 18,5 mil. euro au cerut insolvenţ aBoom.

Compania avea la 31 decembrie 2008 datoriitotale de 74 mil. euro, după ce în 2008 înregistrase pierderi de33,7 mil. euro la venituri de 17,7 mil.euro.

Acţionarii principali ai Boom TV suntcompaniile Blackdzaar (Cipru), Elran Investments (Israel) şiSandhirst (Cipru).

Acţionarul principal al Blackdazaar estefondul de investiţ ii RP Explorer MasterFund.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO