Mediafax.biz Exclusiv

Dealerul auto Rădăcini îşi face şcoală de mecanici auto

Autor: Bogdan Alecu

01.08.2011, 19:14 233

"Proiectul esteal Master SA, companie care face parte din grupul Rădăcini şi esterealizat împreună cu Blocul Naţional Sindical, care ne-a ajutat cubirocraţia. Fondurile au fost atrase de grup, în principal decompania Master care face parte din grup. Din partea BNS am avutsuport pentru «şlefuirea» proiectului. Proiectul a fost făcut înaşa fel încât acesta să fie autonom şi să funcţioneze şi după ce sevor termina banii europeni", a spus Nicolae Sorescu, directorulgeneral al grupului Rădăcini.

Pentru început noua şcoală de mecanici areaproape 200 de cursanţi şi 20 de profesori formatori. Majoritateacursanţilor provin din cadrul celor 12 serviceuri la nivel naţionaldeţinute de Rădăcini, care vor semna şi un contract nou cu grupul,iar restul din afara companiei.

"Noi vrem să neşcolim oamenii aici pentru a reduce cheltuielile. Dacă iei încalcul numai cât costă transportul să-i trimiţi în Germania, faci omare economie. În plus, printre formatori avem oameni pregătiţi înAustralia şi cercetători", a spus Sorescu.

În primii trei ani ai proiectului cursanţiinu vor plăti şcolarizarea pentru cursurile de mecanici, tinichighiisau electronişti auto, ci doar pentru cele de formare pentrurecepţie service.

Noile programe de training vor pune multaccent pe învăţarea de noi tehnologii, în condiţiile în care prinmarca Citroën deja Rădăcini comercializează un automobil electric,iar hibridul Opel Ampera urmează a fi lansat în luna septembrie aacestui an.

"Mazda va veni acum cu două noi motoare şidiesel şi benzină care vor necesita noi calificări pentru mecanici.Un alt exemplu este Opel care deja a lansat Ampera, care va veni întoamnă în România. Noi deja am comandat o machetă de 7.000 de euroa modelului Ampera pentru ca electroniştii să poată învăţa cum sălucreze", a spus Sorescu.

Până în 2013 România are la dispoziţie 4,25mld. euro de la Uniunea Europeană pentru dezvoltarea resurselorumane prin intermediul Programului Operaţional SectorialDezvolatarea Resurselor Umane.Până în prezent valoarea celor 2.000 de contractesemnate prin intermediul acestui program depăşeşte 3,5 mld.euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO