Mediafax.biz Exclusiv

Fosta şefă de la Praktiker este noul CFO al Enel

Fosta şefă de la Praktiker este noul CFO al Enel

Autor: Adelina Mihai

02.08.2011, 18:56 512

Anterior, Hodor a ocupat funcţiade director general interimar al Praktiker România (octombrie 2009- martie 2011), perioadă în care a ocupat şi funcţia de directorfinanciar al retailerului.

De altfel, Hodor s-a număratprintre primii angajaţi ai echipei care a pus bazele reţeleigermane pe piaţa locală în 2002, când s-a angajat ca directorfinanciar şi administrativ.

Praktiker a frânat în ultimii aniexpansiunea la nivel internaţional din cauza crizei economice, iarîn România compania a înregistrat în primul semestru din 2010 celemai slabe vânzări per magazin de la intrarea pe piaţa locală: înprimele şase luni ale anului a avut vânzări totale de 68,7 mil.euro, în scădere cu 28,8% faţă de perioada similară a anuluianterior.

Înainte de Praktiker, Hodor afost contabil-şef în cadrul distribuitorului de carburanţi EniRomânia (fostul Agip România) timp de mai bine de şase ani, iarimediat după terminarea facultăţii s-a angajat pe poziţia definancial & cost accountant în cadrul companiei TimberTrading& Consulting (unde a lucrat un an şi opt luni).Absolventă a Facultăţii de aeronave a Universităţii Politehnice dinBucureşti (1992) şi a Facultăţii de finanţe-bănci din cadrulAcademiei de Studii Economice (1997), ea a urmat cursuripostuniversitare la ambele instituţii de învăţământ.

Enel este cel mai maredistribuitor privat de energie electrică din România, având înportofoliu trei foste filiale ale Electrica preluate în urma unorprocese de privatizare: Banat, Dobrogea şi Muntenia Sud.

Din noua funcţie, Hodor vagestiona finanţele unei companii cu afaceri de 910,7 mil. euro anultrecut (nivel similar cu cel înregistrat în 2009) şi cu peste 4.700de salariaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO