Mediafax.biz Exclusiv

Furnizorul de echipamente de protecţie al Ford şi Bechtel şi-a majorat afacerile cu 20%

Furnizorul de echipamente de protecţie al Ford şi Bechtel şi-a majorat afacerile cu 20%

Autor: Andreea Neferu

06.07.2011, 19:13 257

"Avansul din primul semestru se datoreazăunui cumul de factori. În perioada 2009- 2010 am înţeles că odatăcu criza lucrurile nu vor mai funcţiona la fel şi că viitorulnostru se află în zona de client final", a declarat pentru ZFOrlando Szasz, directorul general al Rena nia şi unul dintreproprietarii companiei.

Astfel, la creşterea vânzărilor din primeleşase luni a contribuit mărirea echipei de vânzări, compania avândîn prezent peste 30 de oameni de vânzări, faţă de 12 câţi erau în2008.

Compania înfiinţată în anul 1995 de fraţiiOrlando şi Roland Szasz din Târgu-Mureş estimează că trendul decreştere se va menţine şi în a doua parte a anului, astfel căpentru întreg anul 2011 businessul este de aşteptat să se ridice la22,5 milioane de euro, în creştere cu 22% faţă de anulanterior.

Una dintre provocările cu care Renania s-aconfruntat în ultima perioadă a fost creşterea preţului materiilorprime folo si te în industria echipamentelor deprotecţie.

"Ultima perioadă a fost una dintre cele maizbuciumate etape din perspectiva preţurilor. Am fost nevoiţi sămodificăm preţuri la fiecare 2-3 luni, în general în sus", aafirmat Szasz. În medie, Renania a majorat preţurile cu 20-25% în2010 şi în primul trimestru al lui 2011 (ianuarie 2010 - martie2011).

Compania are în prezent un birou extern înGermania, însă vrea să deschidă în toamnă un nou birou de achiziţiiîn China.

"Suntem în stadiul de încheiere a părţiilegate de documente. Am identificat această necesitate încă de lafinele anului 2010 şi am evaluat mai multe posibilităţi", adeclarat Szasz. În prezent, circa 50% din produsele comercializatede Renania sunt importate direct din China, astfel că deschidereabiroului a fost o necesitate, acesta urmând să asigure controlullivrărilor către România.

Biroul va fi situat în oraşul Guangzhou dinsudul Chinei, iar în primul an vor fi angajaţi trei oameni. "Auexistat mai multe variante, printre care şi oraşele Shanghai sauXiamen, însă factorul determinant pentru alegerea oraşuluiGuangzhou au fost legăturile aeriene foarte bune, dar şi existenţatârgului Canton Fair (târg de export şi import - n.red.)", aafirmat Szasz, care a adăugat că Investiţia totală în bi roul dinChina nu va depăşi 150-200.000 de dolari În prezent Renania seocupă doar de activităţile de import şi distribuţie, după ce înanul 2009 producţia a fost transferată către o altă firmă, HeightSafety Engineering, condusă de Roland Szasz. Din produsele acesteifirme 35-40% sunt preluate de Renania, restul fiind trimise laexport, însă tendinţa este de creştere a livrărilor către pieţeleexterne.Height Safety Engineering a avutanul trecut afaceri de 1,3 milioane de euro.

Renania şi-a bugetat pentru anul acesta investiţii de circa900.000 de euro, banii fiind direcţionaţi către campanii depromovare şi sisteme informatice pentru diferite programe degestiune şi contabilitate. Pe de altă parte, investiţiile Renaniaîn dezvoltare s-au ridicat în ultimii cinci ani la aproximativ 3,5milioane de euro.

Înprezent, compania are un portofoliu de 900-1.100 de articole şi 92de angajaţi.

Piaţa de echipamente de protecţia muncii din România se varidica în 2011 la puţin peste 80 de milioane de euro, în scădere dela circa 100 milioane de euro în 2008, potrivit estimărilorRenania.

Pepiaţa echipamentelor pentru protecţia muncii, compania dinTârgu-Mureş con curează cu jucători precum General Conf Grup,Viroti, Danger Braşov sau Tim Protection Timişoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO