Companii

Grupul Romet mizează pe o creştere a afacerilor de minim 10%

Grupul Romet mizează pe o creştere a afacerilor de minim 10%

Autor: Ioan Dornescu

19.09.2011, 00:00 254

Grupul Romet Buzău a avut afaceri de 274 milioane euro anul trecut şi estimează un avans de 10-15% în 2011, prognoză care se bazează pe evoluţia principalelor industrii în care activează, respectiv mediu, energie şi agricultură, a declarat proprietarul holdingului, Constantin Toma. "În primul semestru am avut o creştere de circa 7% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2010. Vânzările sunt influenţate de perioadele mai lungi de încasare, de până la 120 de zile, şi de preţurile mici care trebuie practicate în condiţiile unei concurenţe acerbe. De asemenea, în această perioadă vânzările sunt influenţate, în zona noastră de business, de finanţările de la UE pentru mediu şi agricultură", a afirmat Toma. Principalele firme din grup sunt Grup Romet, Aromet, Romtem şi Agroglobal, toate având evoluţii pozitive în acest an, conform sursei citate.

Omul de afaceri nu intenţionează să intre în zone noi de activitate, dar nici nu este interesat să cedeze segmente ale afacerii Romet. "În ultimii ani şi chiar şi în 2011 am primit mai multe oferte pentru vânzarea anumitor segmente de business sau chiar de intrare masivă în acţionariatul Grup Romet. Nu pot oferi detalii despre acestea pentru că nu ar fi corect pentru cei care ne-au contactat", a spus Toma. Grupul are peste 800 de angajaţi în prezent, iar noile investiţii vor genera alte sute de noi locuri de muncă, potrivit sursei citate. "Principalele pieţe pe care acţionăm sunt în creştere şi în România datorită, în principal, finanţărilor de la UE, dar şi pe plan extern, pentru că mediul, agricultura şi energia sunt domenii în care se fac investiţii în acest moment", a mai spus omul de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO