Mediafax.biz Exclusiv

Noua linie de producţie dezvoltată de Tenaris în România, o premieră pentru grup la nivel mondial

31.01.2012, 15:18 353

"Această nouă linie de producţie reprezintă şi o linie nouă de business pentru Tenaris la nivel mondial, iar România va deveni pentru Tenaris piaţa de referinţă pentru aceste produse, deoarece nu mai avem acest segment nicăieri în lume; am început această investiţie cu cinci luni în urmă şi va fi gata în aprilie, pe 1 aprilie vom avea gata prima ţeavă", explică managerul TenarisSilcotub.

Investiţia vizează dezvoltarea unei linii de ţevi pentru industria energetică, unde sunt necesare nişte ţevi speciale, foarte subţiri.

În total, planul de investiţii pe următorii trei ani anunţat recent de companie totalizează 150 de milioane de euro.

Dincolo de producţie, tot în România se vor dezvolta diviziile de distribuţie, comercial, marketing, vânzări pentru acest segment.

"E un business global, ca tot ce facem în Tenaris: vom produce aceste ţevi în România, dar pieţele de desfacere vor fi China, India, Orientul Mijlociu, peste tot pe unde vom avea comenzi, centrul acestui business fiind aici", explică Podskubka.

În afară de noua linie de business, TenarisSilcotub va aloca alte 40 de milioane de euro pentru divizia oil & gas, pentru dezvoltarea liniei OCTG (Oil Country Tubular Goods), în acord cu noile comenzi primite de companie la nivel mondial.

Restul de 50 de milioane de euro vor fi investite în infrastructură, securitate în muncă, proiecte de mediu, proiecte de eficienţă energetică, dar şi în aducerea de tehnologii noi în fabricile din Zalău şi Călăraşi.

Alte aproximativ 8 milioane de euro sunt cheltuite anual pentru menţinerea şi upgrade-ul fabricilor.

"Când vom termina acest program de investiţii, sper să avem o balanţă de câte o treime din fiecare cele trei linii de producţie", estimează Gabriel Podskubka.

Managerul a planificat producţia pentru a putea face faţă oricăror schimbări ale pieţei, în aşa fel încât, în cazul în care un segment încetineşte, celelalte să poată echilibra businessul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO