Mediafax.biz Exclusiv

Oltchim este pe pierderi, dar germanii şi englezii se bat pe acţiunile sale

Oltchim este pe pierderi, dar germanii şi englezii se bat pe acţiunile sale

Autor: Adrian Cojocar

16.06.2011, 19:03 789

"Se pare că suntîn cârdăşie, asta se va demonstra că, în definitiv, lucreazăîmpreună. În momentul în care vor avea 33% din acţiuni, urmează oofertă publică pe care o vor face împreună sau PCC separat după cevor cumpăra pachetul de la Carlson. Vor încerca prin aceastăacţiune să blocheze majorarea de capital pe care statulintenţionează să o facă la Oltchim şi în felul acesta PCC să- şiducă la capăt strategia pentru distrugerea societăţii şi pentru a-ireduce activitatea şi valoarea", a declarat ConstantinRoibu.

El a mai spus că statul nu este obligat însăsă-şi vândă pachetul de control de 54,8% pe care-l deţine laOltchim în cadrul ofertei.

În ultima lună şi jumătate nemţii de la PCCşi-au majorat particiaţia în cadrul Oltchim de la 12,1% la aproape17%, în timp ce participaţia Carlson Private Equity în companie aajuns în prezent la 14% faţă de 12,35% cât deţineau la finele luniiaprilie. Achiziţiile lor au urcat puternic acţiunile Oltchim înultima lună.

Contactat ieri de Ziarul Financiar, ArturJedrzejewski, managing director în cadrul Carlson Private Equity,nu a dorit să comenteze pe seama declaraţiilor lui Roibu, dar aprecizat că se află în discuţii cu PCC pentru o eventuală cooperareîn procesul de privatizare a Oltchim.

"Pot să spun doar că suntem în discuţiiavansate cu reprezentanţii PCC despre viitoarea cooperare şipotenţiala ofertă în cadrul procesului de privatizare a Oltchim,dar cu toate acestea nu am ajuns la o înţelegere finală", adeclarat Artur Jedrzejewski.

Wojciech Zaremba, reprezentantul grupuluigerman PCC în România, a confirmat faptul că poartă discuţii cu ceide la Carlson Private Equity, precizând că nu acţionează concertatcu fondul, dar că se gândesc la o posibilă alianţă cu aceştiapentru a participa împreună la procesul de privatizare aOltchim.

Acţiunile Oltchim înregistrau pe parcursulşedinţei de ieri un declin de 15%, până la un preţ de 1,683lei/unitate.Laacest nivel, capitalizarea companiei este de 138,3 mil. euro, faţăde 16 mil. euro la începutul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO