Mediafax.biz Exclusiv

Piaţa farmaciilor înregistrează circa 200 de falimente, cu o masă credală de aproape 60 mil. euro, spune şeful Farmexpert

Autor: Ioana David

07.03.2011, 13:18 84

Pe o piaţă amedicamentelor evaluată la 2,2 miliarde euro, distribuitorulconcurează cu Mediplus, Fildas, Europharm, Polisano sauFarmexim.

"Pepiaţa farmaciilor există aproximativ 200 de falimente cu o masăcredală de aproape 60 mil. euro, nivel care depăşeşte cu multprofitul însumat al tuturor distribuitorilor din România.În astfel de cazuri, rata de succes în recupe rarea banilor este sub 5%. Acesta este şi motivul pentru care nu nedorim o creştere foarte mare", a spus Trandafir.

Targetul pentru acest an al companiei este atingerea uneicifre de afaceri de peste 400 milioane euro, faţă de nivelul de 385milioane euro din 2010. Cota de piaţă a Farmexpert este de 14% înprezent.

"Nu avem în vedere o creştere foarte mare pentru că arînsemna şi creşterea riscului", a explicat directorulFarmexpert.

Planurile din acest an ale companiei se concentrează pefinalizarea depozitului din Timişoara, proiect de circa 2 milioanede euro.

"Ulterior vom căuta teren pentru Cluj şi Braşov", a adăugatTrandafir.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO