Mediafax.biz Exclusiv

Popoviciu a luat PUZ pentru un mega-proiect imobiliar de 20 ha în Băneasa

Popoviciu a luat PUZ pentru un mega-proiect imobiliar de 20 ha în Băneasa

Autor: Cristi Moga

31.03.2011, 19:26 77

PUZ-ul obţinut de Popoviciu prevedeposibilitatea realizării unor construcţii cu o suprafaţă de 200.000de metri pătraţi pe o platformă de 19,5 hectare de pe stradaBiharia, în imediata vecinătate a podului Băneasa de pe bulevardulAerogării, unde omul de afaceri intenţionează să realizeze atâtbirouri, spaţii comerciale şi logistice, cât şi locuinţe cu osuprafaţă de 50.000 de metri pătraţi, echivalentul a 600 deapartamente de trei camere de 80 de metripătraţi.

În prezent pe platforma Metav se află maimulte hale logistice, precum şi spaţii de birouri, o parte dintreacestea urmând a fi demolate.

"PUZ-ul obţinut în prima parte a anului 2011vizează în principal lucrări de reconstrucţie şi construcţie pezonele neexploatate din cadrul Metav şi doar în subsidiar lucrăricu o altă destinaţie, cum ar fi şi cea de locuinţe", au precizatpentru ZF reprezentanţii Metav.

În zona care a fost atribuită construcţiei delocuinţe, PUZ-ul permite ridicarea unor clădiri cu o înălţimemaximă de 30 de metri, respectiv 8-10 etaje. Cu toate acestea,PUZul nu ţine loc de autorizaţie de construire, astfel că până ladefinitivarea planurilor proiectul ar mai putea suferimodificări.

"Lucrările de reconstrucţie prevăd atâtconsolidări ale structurilor, recompar timentări, redesenări aleamprentei clădirilor, precum şi crearea unor circuite de drumuriinterioare adaptate nevoilor şi obiectivelor din interiorul Metavşi conforme cu planul urbanistic zonal", au mai spus reprezentanţiicompaniei, care au precizat, pe de altă parte, că "începereaactivităţilor de construcţie şi reconstrucţie nu este planificatăpentru perioada imediat următoare".

Metav este o companie listată, în careprincipalii acţionari sunt firmele Meteor Investiţii Mobiliare(54,2%) şi SIF Muntenia (27,7%). La rândul ei, Meteor estecontrolată de oamenii de afaceri Gabriel Popoviciu şi Nicolae Badeaprin intermediul vehiculelor Tatika şi Bladon, înregistrate înCipru.

Popoviciu este cunoscut în primul rând pentruproiectul Băneasa, situat pe o suprafaţă de 174 hectare, în care aufost realizate până în prezent investiţii de circa 500 mil. europentru realizarea mallului Băneasa Shopping City şi a celui maimare parc comercial de pe piaţa locală, a birourilor din proiectulBăneasa Business & Technology Park şi a primelor 200 de apartamente din ansamblul Băneasa Re zidenţial.

Popoviciu mai deţine şi alte proprietăţiimobiliare importante în Bucureşti, precum clădirea de birouriDorobanţi 239, fostul sediu central al Petrom, dar şi un portofoliuimportant de spaţii comerciale, estimat la peste 500 de unităţi,deţinute prin firmele Practic, Universal şiMeteor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO