Mediafax.biz Exclusiv

Rulajul grupului Romet a urcat cu 10% în 2011, la 300 mil.euro, susţinut de proiecte UE şi exporturi

Autor: Ioan Dornescu

23.01.2012, 13:58 176

"Cele mai importante două linii de business sunt afacerile în domeniul industriei apei, precum şi afacerile din agricultură, care în acest moment sunt destul de puternic finanţate de Uniunea Europeană, dar şi de bănci", a declarat pentru MEDIAFAX proprietarul holdingului, Constantin Toma.

În plus, anul agricol 2011 a fost unul "de excepţie", contribuind atât la creşterea cifrei de afaceri, cât şi a profitului, a adăugat omul de afaceri.

"Anul 2012 se anunţă pentru noi a fi un an bun, prin prisma contractelor şi al investiţiilor în derulare. Problemele pot veni din sectorul bancar, unde deja sunt solicitări de creşteri de dobânzi, dar şi din zona agricolă, unde seceta poate crea într-adevăr probleme. Un plus pentru noi, în acest an, poate veni din creşterea exporturilor, datorită celor două investiţii în producţie, investiţii care se află în stadiul final", a adăugat şeful Romet.

Grupul a finalizat în luna noiembrie a anului trecut o investiţie de circa patru milioane de euro pentru extinderea capacităţii unei facilităţi de producţie de stingătoare de incendiu, iar în aprilie 2012 estimează că va încheia un alt proiect, de circa cinci milioane de euro, care vizează o turnătorie de fontă, oţel şi neferoase, cu o capacitate anuală de peste 15.000 de tone.

Totodată, Romet vrea să finalizeze până la primele recolte agricole din acest an o investiţie de circa patru milioane de euro într-un un siloz de cereale, proiect finanţat cu fonduri europene.

"Doar aceste investiţii sunt sigure, în rest aşteptăm să fim declaraţi câştigători şi pe alte licitaţii europene, care privesc achiziţia de utilaje şi tehnologie, unde am depus proiecte de aproximativ zece milioane de euro. Desigur, avem în vedere orice finanţare europeană şi în acest an, atât pentru industria noastră cât şi pentru firmele noastre din agricultură", a mai spus Toma.

Principalele firme din grup sunt Grup Romet, Aromet, Romtem şi Agroglobal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO