Mediafax.biz Exclusiv

Voinea, GEA: Ieşirea din criză prin reduceri de personal în sectorul privat şi de stat este contraproductivă

Autor: Iulian Anghel

30.06.2011, 13:45 115

El a adăugatcă lucrurile nu trebuie analizate exclusiv prin prisma reduceriicheltuielilor prin tăieri de posturi.

"Înadministraţia publică există în unele zone prea mulţi oameni, iarîn altele prea puţini. Trebuie să vorbim atunci de calitateaangajării", a explicat Voinea.

Elapreciază că, de exemplu, în sănătate, învăţământ şi chiar înpoliţie sunt prea puţini angajaţi şi Guvernul nu ar trebui săîndrepte procesul de reducere a numărului de salariaţi spre acestezone.

"Nu spuncă în unele locuri nu sunt excese. Dar în sănătate sau învăţământşi chiar în poliţie cred că sunt prea puţini oameni. Dacă tăierilede până acum s-au făcut din aceste zone, e rău", spuneVoinea.

Pe de altă parte, el este de acord cu reducerile depersonal care vizează aşa-numitele instituţiideconcentrate.

"Pentrucă noi avem oricum prea puţini angajaţi în economia formală, iar lastat nu se lucrează la negru. Accentul trebuie pus pe calitateaangajării la stat pentru că eficienţa nu se obţine doar prinreduceri de personal", spune Voinea.

Înprezent există 41 de tipuri de instituţii deconcentrate - oficii,direcţii, comisariate, complexuri sportive sau cluburi - careprestează în numele puterii centralizate servicii în unităţileteritoriale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO