Opinii

Măsurile prin care un antreprenor crede că România se poate schimba. "Preşedintele Iohannis trebuie să-şi intre în rolul de General Manager al România SRL"

Măsurile prin care un antreprenor crede că România se...
05.11.2015, 16:33 4867
 Românii vor: 
  
 a. restructurarea clasei politice actuale (inclusive dispariţia vechilor/actualilor politicieni) şi modul de a se face politică în România; sunt respinse toate partidele politice actuale, aşa cum arată ele acum, inclusiv componenţa, numărul şi structura Parlamentului! 
  
 b. eliminarea corupţiei; 
  
 c. politici economice în interes naţional, pentru ridicare nvelului de trăi al românilor, posibilitatea de a lucra în ţară şi să nu mai plece în alte ţări 
  
 în acest context, cred că Preşedintele Iohannis trebuie să-şi intre în rolul de GM (General Manager) al România SRL, dar: 
  
- nu constatînd că, whoops, a demisionat Guvernul (nu datorită lui ci datorită românilor de rînd !) şi trebuie făcut altul; 
  
- nu să “intre în consultari” (cu cine !?!?) exact cu aceleaşi partide (aceiaşi “manageri”) care sunt în prezent respinse de români şi aceleaşi “feţe politice”, că să-I “schimbe pe aceiaşi” cu “alţi aceiaşi” 
  
 Ce cred că ar trebui să facă un GM:  
  
1.întîi, să înţeleagă exact ce vor românii (este inadmisibil că GM-ul să nu discute direct cu “angajatii” săi, în primul rînd, adică poporul român-echivalent cu “sindicatele” dacă vreţi); 
  
 2. să pregatesca un plan în funcţie de cerinţele concrete ale românilor, iar acest plan, care va conţine neapărat a/b/c de mai sus (şi care să fie monitorizat, altfel, oamenii vor ieşi iarasiin stradă !) 
  
 3. acest plan să fie impus noului Guvern (se vor găsi mulţi care să accepte să facă asta, dar, probabil, nu dintre actualii politicieni !) – şi Parlamentului (dacă nu acceptă, dizolvam Parlamentul şi abia atunci facem anticipate !) şi care să conţină (printre altele) legislaţie referitoare la: 
  
 a. finanţarea transparenţa a partidelor (dacă se “şifoneaza bani la partide” acestea să fie desfiinţate !); dacă cineva iese din vreun partid, să nu mai poată activa în alt partid, pe o perioadă de minim 5 ani !) 
  
 b. confiscarea averilor ilicite şi întarirea legislaţiei / aplicarea ei în practică; 
  
 c. eliminarea imunităţii; 
  
 d. acceptarea în Parlament să nu se facă pentru persoane cu un nivel minim de educaţie şi expertiză! 
  
 e. numirea pe posturi în aparatul de stat, pe “baza de dosar”, în sensul bun al cuvintului, adică, pe baze profesionale şi experienţă, nu politice! 
  
 f. etc., etc., etc. 
  
 Ideea este că : 
  
-GM-ul trebuie să se “distanteze” de actualii “manageri” (politicieni); 
  
-Să proiecteze un plan de “redresare” a SRL-ului numit România, care include schimbări majore de “business” şi schimbări majore de “personal de conducere” (i.e.politicieni) 
  
-Să-l implementeze politic şi, mai ales, să se asigure de mecanismele de monitorizare şi urmărire a performanţelor SRL-ului şi “managerilor” 
  
 După mine, este atît de simplu dacă eşti într-adevăr manager şi, mai ales ştii să faci asta !!!???...se pare că dl. Iohannis nu prea da semne că ar fi, deocamdată… 
  
  
  
  
  
  
  
  
  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO