Opinii

Opinie Dorin Oancea: Opaiţe în loc de reactoare nucleare

Opinie Dorin Oancea: Cu ce înlocuieşti un reactor nuclear ?

Autor: Dorin Oancea

21.03.2011, 18:31 27

Sa pui in discutie securitatea Centralei de la Cernavoda dupa un cutremur degradul noua, adica un cutremur care iese din scara Richter si careafecteaza grav o centrala din Japonia, mi se pare, sincer, o eroare grava delogica. Fukushima, Japonia intreaga traiesc drama de acum din cauzaunui eveniment nemaiintalnit.

Poporul japonez s-a dovedit cat se poate de demn, traindu-sidrama in lacrimi, dar corect si cinstit - nu s-au inregistrattentative de furt, iar lumea sta disciplinata la coada laorice.

Pe de alta parte, imaginea unei multimi de muncitori care sa se indrepte catreuzine, eventual dupa ce si-au luat pastilele de iodura sivitaminele pentru combaterea efectelor radiatiilor, grabindu-seprintre ruinele ramase in urma valurilor tsumani pentru a producehardware si electronice si pentru a reduce datoria japoneza de 200%din PIB pur si simplu este greu de imaginat si putinprobabila.

Tokio este cat se poate de expusradiatiilor si pana la urma economiaviitoare a Japoniei este mai mult o problema de directie avantului si a curentilor marini decat de securitate nucleara sibuna organizare.

Daca e sa privim lucrurile cu o doza mica decinism, Romania poate obtine o serie de beneficiidin acesta situatie. Citiţi opinia integrală a lui Dorin Oancea pewww.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO