Politică

ANAF trece la treabă: Va adopta până la finele anului un pachet de măsuri pentru îmbunătăţirea colectării

ANAF trece la treabă: Va adopta până la finele anului...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

15.11.2018, 15:14 2506

ANAF va adopta până la finele anului un pachet de măsuri clare pentru 2019 pentru îmbunătăţirea colectării în zona TVA, a accizelor şi altor taxe, a declarat joi ministerul Finanţelor Eugen Teodorovici.

„Referitor la planul de colectare, în el trebuie avute în vedere toate elementele obligatorii pentru ANAF, necolectarea din zona de TVA, creşterea cotei accizei, taxe vamale. O să vedeţi până la final de an un pachet de măsuri foarte clare pentru anul 2019, măsuri care să arate ce se va face şi care vor fi efectele acestor măsuri. Să vadă partenerii noştri internaţionli modul în care funcţionează statul. Nu ştiu dacă cineva trebuie să stea vreodată liniştit într-o funcţie care implică tot ceea ce înseamnă bugetul ţării”, a spus Teodorovici, care a fost întrebat despre discuţiile avute în ultima perioadă cu conducerea Agenţiei de Administrare Fiscală.

La începutul lunii ministrul Teodorovici a anunţat că va analiza activitatea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), iar măsurile luate pot fi chiar de demitere a unor angajaţi, inclusiv a şefului ANAF, dacă nu sunt schimbate anumite lucruri. „Discuţia de săptămâna viitoare se va lăsa şi cu anumite astfel de măsuri (n.red. - demiteri), pentru că, repet, ANAF-ul are un plan de realizat”, a afirmat Teodorovici, într-o intervenţie telefonică la un post de televiziune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO