Politică

Antonescu: Cea mai importantă bătălie a PNL nu a fost cea împotriva regimului Traian Băsescu, ci să-şi păstreze identitatea şi principiile în USL

Antonescu: Cea mai importantă bătălie a PNL nu a fost...

Autor: Liviu Dadacus

23.02.2013, 12:41 144

"Cred că cea mai importantă dintre bătăliile pe care le-am avut de dus în această perioadă nu a fost nici măcar aceea împotriva unui regim agresiv şi lipsit scrupule ca regimul Traian Băsescu, ci a fost lupta pentru ca în interiorul USL să ne păstrăm identitatea şi principiile", a spus Antonescu.

El a arătat că întrebarea cheie este dacă PNL are acum aceeaşi identitate, scopuri şi principii ca înainte de a intra în USL şi a subliniat că răspunsul său este, evident, unul pozitiv.

"Cea mai importantă chestiune a bilanţului nu e că avem azi 150 de parlamentari, de la 77, că avem 13 preşedinţi de CJ de la 4, că azi suntem la guvernare şi atunci nu eram, ci întrebarea cheie este dacă PNL, aşa cum îl cunoaşte istoria, românii, este în continuare el însuşi, are aceeaşi identitate, aceleaşi scopuri, aceleaşi principii", a adăugat Antonescu.

Antonescu a spus că argumentele în favoarea răspunsului său afirmativ ţin de faptul că PNL a intrat şi funcţionează în USL ca într-o mare alianţă politică stânga-dreapta pe baza unei parităţi cantitative şi simbolice.

"PNL nu a fost pus în poziţia de vioara a doua a acestei coaliţii nici din punct de vedere al aritmeticii, atitudinii, nici al percepţiei partenerilor noştri, al alegătorilor", a subliniat preşedintele PNL.

Antonescu a spus că identitatea şi onoarea PNL au fost pe deplin respectate în momentul în care USL a proclamat principiul parităţii, stabilindu-se că preşedintele unei părţi urma să devină premier al unui Guvern comun, iar preşedintele celeilalte părţi candidează susţinut de toţi la Preşedinţia României.

Liderul PNL a apreciat că USL s-a dovedit cea mai de succes construcţie politică de după perioada comunistă, iar PNL a realizat în cadrul USL cele mai bune scoruri ale sale pe marii indicatori de performanţă electorală.

"PNL şi-a dublat numărul de parlamentari, şi-a crescut numărul de primari, are cea mai spectaculoasă creştere la CJ. PNL are în jurul a o treime din administraţia publică locală, o treime din Parlament", a mai spus Antonescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO