Politică

Băsescu a cerut premierului Ponta să reanalizeze numirile de la Cultură şi Buget. Răspunsul lui Ponta: Îmi menţin propunerile

Băsescu a cerut premierului Ponta să reanalizeze...

Autor: Departamentul Politic

01.08.2014, 17:43 263

"Eu le consider nepotrivite, ceea ce nu înseamnă că astăzi le-am şi respins", a spus şeful statului, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Premierul Victor Ponta a anunţat că a transmis la Preşedinţie propunerile pentru numirea Rozaliei Biro în funcţia de ministru al Culturii şi a lui Claudiu Manda în postul de ministru delegat pentru Buget, adăugând că nu ştie dacă preşedintele Traian Băsescu este de acord cu aceste propuneri.

Joi seara, premierul Victor Ponta a anunţat, la Digi 24, că vineri dimineaţa va trimite Preşedinţiei propunerile de numire a deputatului PSD Claudiu Manda, preşedinte al PSD Dolj şi vicepreşedinte al comisiei de buget-finanţe, în funcţia de ministru delegat al Bugetului, şi a senatorului UDMR Rozaliei Biro ca ministru al Culturii.

Kelemen Hunor a anunţat anterior că la 1 august se va retrage din postul de ministru al Culturii şi de vicepremier, urmând să fie înlocuit cu Rozalia Biro, senator UDMR.

Postul de ministru deleget pentru Buget, ocupat în prezent de Liviu Voinea, va fi vacantat deoarece Voinea urmează să ocupe un post de viceguvernator la Banca Naţională.

Premierul Victor Ponta a declarat că îşi menţine propunerile ca Rozalia Biro şi Claudiu Manda să fie miniştri şi că va înainta alte nume doar dacă preşedintele le respinge pe cele actuale, argumentând că declaraţiile lui Băsescu nu au nicio valoare şi nu vrea să comenteze afirmaţii "de cârciumă".

El a precizat că a aflat punctul de vedere al Preşedinţiei doar prin intermediul presei, dar că poziţia şefului statului este una pur politico-neserioasă şi a apreciat că preşedintele Traian Băsescu a fost - parafrazându-l pe acesta - "mai catastrofal decât el însuşi, ceea ce nu e uşor".

Ponta a arătat totodată că Guvernul lucrează cu votul Parlamentului, iar preşedintele are doar atribuţia de a verifica propunerile din punct de vedere legal.

"Nu preşedintele pune miniştri", a argumentat Ponta.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO