Politică

Basescu: Il propun pe Lucian Croitoru pentru ca este profesionist si am lucrat cu el

Basescu: Il propun pe Lucian Croitoru pentru ca este profesionist si am lucrat cu el

Traian Basescu, presedintele Romaniei: Em lucrat cu domnul Croitoru in timpul Guvernului Isarescu (...) si am ramas cu o impresie de profund profesionalism.

15.10.2009, 23:15 21

Presedintele Traian Basescu a spus ieri, in prezentarea pe carei-a facut-o premierului desemnat Lucian Croitoru, ca acesta estepotrivit pentru functia de premier, ca a lucrat cu acesta si ca iiapreciaza profesionalismul.

"Optiunea mea pentru domnul Lucian Croitoru a fost generata defaptul ca aveam nevoie de un prim-ministru competent in probleme deeconomie, probleme macroeconomice la nivel national, dar si lanivel global. De asemenea, domnia sa corespunde dezideratului de aavea un prim-ministru neangajat politic, formulat de o parte dinpartidele parlamentare", a explicat Basescu.

"Nu in ultimul rand, eu am lucrat cu domnul Croitoru in timpulGuvernului Isarescu, atunci cand conduceam programul BanciiMondiale, iar dansul lucra la Guvern si raspundea din parteaprim-ministrului de derularea programului cu Banca Mondiala. Atunciam lucrat foarte bine cu domnia sa si am ramas cu o impresie deprofund profesionalism", a spus seful statului.

Dupa ce a anuntat ca l-a desemnat pe Lucian Croitoru dreptpremier, Basescu a spus ca vrea sa faca o serie de precizari.

"N-am sa inteleg niciodata de ce a trebuit sa cada Guvernul cu oluna inainte de alegeri. Este greu de explicat si romanilor", aspus Basescu. Presedintele a facut un apel la responsabilitate. "Asvrea sa atrag atentia partidelor politice nu legat de faptul ca aucreat o criza politica inutila, ci de faptul ca agravarea crizeipolitice a inceput deja sa produca efecte economice, care iiafecteaza pe romani. Fac apel la responsabilitatea partidelorpolitice in intelegerea faptului ca Romania are nevoie urgent de unguvern legitim si in deplinatatea capacitatii de exercitiu", a spusBasescu.

Presedintele a mai spus ca relatia sa cu Klaus Johannis,premierul propus de partidele de opozitie, este una corecta si aadaugat ca il respecta pe acesta pentru profesionalism si ca inmasura in care timpul i-o va permite, una dintre primele vizite intara o va face la Sibiu pentru o intalnire cu acesta. Sefulstatului a spus ca nu a avut nicio abordare personala atunci candl-a respins.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO