Politică

Băsescu: În România e un campionat al eludării taxelor; nu se poate reduce CAS în acest an - VIDEO

Autor: Gabriel Pecheanu

19.05.2011, 18:53 475

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la o conferinţăorganizată de "Ziarul Financiar", că în economia românească este uncampionat nedeclarat al eludării legilor fiscale şi că nu se poatereduce anul acesta CAS.

"În economia românească este un campionat nedeclarat al eludăriilegilor fiscale, fie că este vorba de plata accizei, plata CAS sauşomaj. Ideea care se propagă e ca instituţiile statului să-iprindă", a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că nu se poate reduce CAS anul acesta fiindcă bugetulde stat nu-şi permite riscul unor accentuări de dezechilibre.

"(O reducere de - n.r.) 2% nu va fi un şoc să stimuleze bunacredinţă. Va fi un mic sprijin pentru cei care plătesc", a mai spuspreşedintele Băsescu, precizând însă, că o soluţie ar fi ca toţiagenţii economici să-şi plătească CAS, iar în acel momentcontribuţia va fi redusă cu cel puţin 2%. "Dacă s-ar plătiobligaţiile la stat, Guvernul mâine ar reduce CAS", a mai spusTraian Băsescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO