Politică

Bugetul ÎCCJ a fost aprobat, fără voturi împotrivă. Deputat: Cine are curajul?

Bugetul ÎCCJ a fost aprobat, fără voturi împotrivă....

Autor: Ştefan Pană

12.12.2015, 17:17 111

"Nu am formulat de data aceasta niciun amendament, având în vedere că toate solicitările ÎCCJ(...) le-am făcut extrem de echilibrate, doar pentru asigurarea necesarului, atât de resurse umane, logistice, necesare pentru desfăşurarea activităţii cât de cât în condiţii de normalitate", a afirmat Liviu Stanciu.

Întrebată de ce bugetul ÎCCJ prevede o diminuare a bugetului cu aproape 2% pentru cheltuieli de personal faţă de anul în curs, şefa Înaltei Curţi a precizat că situaţia se datorează pensionărilor din sistem, precum şi faptului că instituţia nu mai are, în 2016, de achitat titluri executorii.

Bugetul a fost adoptat în unanimitate, deputatul PSD Vasile Popeangă comentând, ironic, când preşedintele Comisiei de buget a Camerei Deputaţilor a întrebat dacă există voturi negative, că cine ar avea "curajul" să facă un astfel de gest.

Bugetul Înaltei Curţi va fi de 93,1 milioane de lei în 2016, cu 1,79% în plus faţă de anul în curs.

Un alt buget aprobat a fost cel al AVAS, în valoare de 20,7 milioane, în scădere cu 34% faţă de 2015, precum şi cel al ANRP, în valoare de 22,9 milioane de lei, în creştere cu aproape 36%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO