Politică

Cioloş a discutat cu comisarul european pentru economie digitală şi societate informaţională despre siguranţa şi criminologia cibernetică

Cioloş a discutat cu comisarul european pentru economie...

Autor: Gabriel Pecheanu

26.08.2016, 17:37 110

”Vizita Comisarului a avut ca obiectiv general o mai bună cunoaştere a situaţiei specifice a telecomunicaţiilor din România şi a progresului făcut de ţara noastră în atingerea obiectivelor Pieţei Unice Digitale şi Agendei Digitale. Discuţiile dintre şeful Executivului şi comisarul european au vizat teme de interes comun pentru statele membre ale Uniunii Europene, precum Piaţa Unică Digitală şi securitatea cibernetică”, se arată într-un comunicat de presă remis MEXDIAFAX.

Potrivit documentului Executivului, în cadrul Pieţei Unice Digitale, România urmăreşte mai multe linii orientate spre reducerea decalajului digital faţă de celelalte state europene, digitalizarea administraţiei publice şi creşterea numărului de locuri de muncă din sectorul digital. De asemenea, guvernul îşi propune stimularea investiţiilor în infrastructura de comunicaţii electronice şi dezvoltarea sectorului de cercetare şi inovare în IT.

”Un alt subiect important discutat de cele două părţi a fost siguranţa şi criminologia cibernetică, având în vedere că, în contextul regional actual, România poate juca un rol din ce în ce mai important în materie de securitate cibernetică pentru statele din vecinătate”, se mai arată în comunicatul Guvernului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO