Politică

Conducerea Senatului a decis să trimită spre redactare comisiei juridice hotărârea în cazul Şova

Conducerea Senatului a decis să trimită spre redactare...

Autor: Valentina Postelnicu

21.04.2015, 15:50 100

Preşedintele comisiei juridice, Cătălin Boboc (PNL) a declarat că, în urma decizie Biroului Permanent, comisia juridică va trebui să răspundă într-un fel sau altul asupra solicitării conducerii acestei Camere.

”Un lucru este foarte clar, comisia juridică poate face propuneri, proiecte de hotărâri pe care să le ducă mai departe către plen, dar asupra hotărârilor Senatului se pronunţă doar plenul, el este singurul competent a se pronunţa asupra unui astfel de act”, a spus Boboc.

El a anunţat că va expune punctul său de vedere, în şedinţa comisiei juridice, care se va reuni la ora 17.00, şi va depune plenului hotărârea comisiei.

”Acea hotărâre nu a fost redactată. Ea poate fi redactată de Departamentul legislativ de pe lângă Secretariatul general şi apoi semnată de preşedintele Senatului şi publicată în Monitorul Oficial”, a mai spus Cătălin Boboc, precizând că aceasta a fost întotdeauna procedura, şi că nu pot 13 senatori dintr-o comisie să se pronunţe asupra unei hotărâri luate de plenul Senatului.

Boboc a mai spus că va propune un proiect către plenul Senatului, în care se va constata că s-au îndeplinit condiţiile pentru încuviinţarea arestării preventive a senatorului Dan Şova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO