Politică

"Consiliul inteleptilor" lui Boc s-a reunit intr-o prima sedinta

"Consiliul inteleptilor" lui Boc s-a reunit intr-o prima sedinta

Emil Boc

05.03.2009, 00:00 78

Intalnirea, ca si componenta acestei structuri nu au fost facute publice, iar sedintele acestei consiliu vor fi vor fi si ele confidentiale.
"In prima sedinta fiecare si-a spus punctual de vedere cu privire la criza economica si ce-ar fi de facut. Grupul se va reuni ori de cate ori apare o problema si il va sfatui pe primul-ministru. Este un fel de consiliu al inteleptilor", au declarat pentru ZF surse participante la discutie. Din aceasta structura fac parte 11 persoane, iar coordonatorul acestui "consiliu al inteleptilor" va fi consilierul pe probleme economice al premierului, Ionut Popescu. Intre membri sunt Theodor Stolojan - prim-vicepresedinte PD-L, Valentin Lazea (BNR), Lucian Croitoru (BNR), Florin Pogonaru (presedintele AOAR), Constantin Ciupagea (fost consilier al premierului Calin Popescu-Tariceanu), Aurelian Dochia (analist economic), Lucian Liviu Albu (Academia Romana), Laurian Lungu (Grupul de Economie Aplicata), Sorin Ionita (presedintele Societatii Academice Romane) si Emil Dinga (fost ministru al integrarii la inceputul guvernarii Tariceanu).
Anuntul crearii unei astfel de structuri a fost facut de premierul Boc la inceputul lui ianuarie, dupa o intalnire a sefului Guvernului cu guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu. "L-am rugat pe domnul guvernator sa-mi faca cateva recomandari cu privire la personalitatile care sa faca parte din consiliul economic consultativ pe care il voi crea la nivelul primului-ministru pentru a fundamenta si a sustine politicile economice", spunea, la acea vreme, premierul. Tot atunci, surse de la Cotroceni au declarat pentru ZF ca, de fapt, politica guvernului va fi coordonata de BNR.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO