Politică

Democratii spun ca Hardau este competent

04.07.2006, 19:09 16

Liderul PD, Emil Boc, a declarat ieri ca ministrul educatiei, Mihail Hardau, este competent si ca aceia care au incalcat legea prin distribuirea subiectelor de la examenul de bacalaureat vor raspunde penal, administrativ sau disciplinar. Intrebat daca Hardau mai poate fi considerat competent, dupa al doilea caz succesiv in care subiectele de examen au fost facute publice, Emil Boc a raspus: "Da, e competent".
Subiectele de bacalaureat la limba si literatura romana au fost cumparate, duminica, de un ziarist de la cotidianul Gandul, care a sustinut ca acestea nu erau varianta originala, ci transcrierea textelor si raspunsurile la anumite cerinte, spatiile aferente comentariilor fiind libere.
Verificarile efectuate de politisti la Ministerul Educatiei si Cercetarii, impreuna cu oficialii acestei institutii, au evidentiat faptul ca documentele prezentate de ziarist "reprezinta de fapt raspunsurile de la primul subiect al fiecareia dintre cele trei variante de examen". De asemenea, arata Politia Capitalei, s-a stabilit si ca raspunsurile nu erau xerocopii ale raspunsurilor oficiale. Procurorii Parchetului Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti fac cercetari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO