Politică

Diaconescu a renuntat la demisie

04.07.2006, 19:09 10

Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a anuntat ieri ca a renuntat la decizia de a demisiona din toate functiile detinute in partid, precizand ca argumentele lui Mircea Geoana, Miron Mitrea si Ioan Rus au contat foarte mult.
Diaconescu a mai spus ca a purtat discutii cu lideri ai partidului, carora le-a reprosat ca au intrat in negocieri cu un anumit grup de interese din PNL, ocolind structurile de conducere ale PSD. El s-a referit la nominalizarea lui Ovidiu Ispir, de catre PNL, la conducerea Curtii de Conturi.
Diaconescu a declarat, saptamana trecuta, ca demisioneaza din toate functiile detinute in partid. El a precizat ca gestul sau reprezinta o forma de protest fata de decizia numirii lui Ovidiu Ispir la conducerea Curtii de Conturi. Diaconescu considera ca Ispir are legatura cu scandalul in care este implicata sotia sa, Mariana Diaconescu, fosta presedinta a Eximbank, cercetata de DNA in urma unui raport a Curtii de Conturi.
Comisarul de conturi care a condus controlul la Eximbank (in vara lui 2005) este Ovidiu Ispir. Ispir nu a mai fost votat de Parlament intrucat Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionala ordonanta de urgenta care modifica legea Curtii de Conturi si facea posibila numirea sa in fruntea institutiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO