Politică

Finanţele anunţă creşterea taxelor şi impozitelor dacă economia scade cu mai mult de 2%

11.06.2010, 22:58 157

În cazul în care economia românească va scădea cu 2% sau maimult anul acesta, Sebastian Vlădescu, ministrul Finanţelor, spunecă vor fi crescute taxele şi impozitele pentru a suplimentaveniturile la bugetul de stat, informeaza Gândul. În momentul de faţăGuvernul ia în calcul o scădere economică de 0,5% din PIB în 2010,faţă de o creştere de 1,3% din PIB la începutul acestui an. Marjade eroare a calcului din care va reieşi dacă taxele vor creşte saunu este una foarte mică. Distanţa de la o recesiune de 1% la una de2% este de numai 1,2 miliarde de euro, adică 1% din PIB.

"În cazul în care recesiunea economică din România rămâne aşacum este astăzi, la 0, poate -1%, nu va fi nevoie să luăm măsurisuplimentare, chiar dacă vor fi probleme, facem ajustări, tăiemcheltuielile. Dacă vom avea o recesiune de -2, -3, -4%, discutămdeja de un alt scenariu. După părerea noastră, la anul, va fi tot0, sau o uşoară creştere economică", a declarat Vlădescu. Citiţimai multe despre declaraţiile făcute de ministrul deFinanţe pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO