Politică

Functionarii publici nu au ajuns la un acord cu finantele

30.10.2008, 18:58 13

Daniel Chitoiu, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala a declarat ca Guvernul nu este impotriva majorarilor cerute de sindicalisti, dar ca cererea de majorare a salariilor cu 50% este nesustenabila economic, dupa intalnirea de ieri dintre reprezentantii Ministerului de Finante si sindicalistii SED LEX (functionarii publici).

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a dispus ieri constituirea unui grup de dialog format din ministrii muncii, finantelor, educatiei, sanatatii, internelor si reformei administrative, pentru a purta discutii cu reprezentantii confederatiilor sindicale pe tema salarizarii.
Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat ca membrii confederatiei nu vor apela momentan la forme de protest, solutia fiind un dialog si nu iesirile in strada, insa considera ca legea de majorare cu 50% a salariilor cadrelor didactice trebuie aplicata si nu amanata, cum a procedat Guvernul cand a emis ordonanta de urgenta de amanare.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO