Politică

Geoană: Sunt dispus să preiau şi să duc în Parlament o nouă Lege a finanţării partidelor

Geoană: Sunt dispus să preiau şi să duc în Parlament...

Autor: Liviu Dadacus

07.04.2013, 11:52 130

"Eu în continuare sunt dispus şi am răspuns pozitiv apelului unor tineri jurişti şi oameni foarte activi în mediul civic şi sunt dispus să preiau şi să duc în Parlament o nouă Lege a finanţării partidelor, care să asigure democratizarea sistemului", a spus Geoană.

Senatorul PSD s-a referit la faptul că legea în vigoare nu oferă posibilitatea finanţării candidaţilor prin SMS sau click, cum este în SUA.

"Dacă va exista suficient de mult sprijin public eu sunt convins că o astfel de lege va ajunge în Parlament. Eu sunt dispus să o susţin în Parlament", a spus Geoană.

El a mai arătat că jurnaliştii şi publicul trebuie să aibă acces la cheltuielile făcute în timpul campaniei electorale, dar şi la cele dintre campanii, şi a vorbit despre introducerea prevederii ca o firmă care contribuie la campanie să nu poată face contracte cu statul o perioadă determinată de timp.

"Tinerii jurişti care au lucrat la un început de proiect de lege sugerau un mecanism în care o firmă care contribuie la campanie, care sprijină un partid, un candidat, să nu aibă voie doi ani să facă contract cu statul", a mai spus Geoană.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO